Η ΟΑΚ για επιστημονικούς και ερευνητικούς τομείς

Η ΟΑΚ για επιστημονικούς και ερευνητικούς τομείς

Ανακοίνωση σχετικά με τους εξειδικευμένους επιστημονικούς και ερευνητικούς τομείς οι οποίοι προβλέπεται σύντομα να μετεξελιχτούν σε Ερευνητικά Ινστιτούτα εξέδωσε η Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει «με τον πρόσφατο Νόμο «Περί Συνέργειες Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση…» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΦΕΚ 4610/7-9-2019, Άρθρο 255 του ιδίου Νόμου), η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) εντάχθηκε στον Νόμο 4310/2014 (Α΄ 258) για την «Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία» και συγκαταλέγεται πλέον και επίσημα μεταξύ των αναγνωρισμένων ανά την επικράτεια Ερευνητικών Κέντρων.
Το γεγονός αυτό αποτελεί μια πολύ σημαντική εξέλιξη για την ΟΑΚ και μια αναγνώριση από το υπεύθυνο έργο που επιτελείται εδώ και πενήντα χρόνια, και που αναμένεται πως θα αποτελέσει ορόσημο για την περαιτέρω πορεία και ακαδημαϊκή της ανάπτυξη, τόσο σε τοπικό και εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο.
Η αναγνώριση αυτή επιφορτίζει την ΟΑΚ με μεγαλύτερες ευθύνες και με νέα καθήκοντα, τόσο για την προαγωγή και διεθνή προβολή της επιστημονικής έρευνας που επιτελείται στον τόπο μας, όσο και για τη ζωντανή και δημιουργική μαρτυρία της Ορθοδοξίας στον σύγχρονο κόσμο.
Το Ερευνητικό Κέντρο της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης περιλαμβάνει τους παρακάτω εξειδικευμένους επιστημονικούς και ερευνητικούς τομείς οι οποίοι προβλέπεται σύντομα να μετεξελιχτούν σε Ερευνητικά Ινστιτούτα:

Τομέας Βιοηθικής
Τομέας Βυζαντινής Αγιογραφίας (Τέχνη)
Τομέας Μελέτης και προβολής Διαλόγου Επιστήμης-Θρησκείας
Τομέας Οικουμενικής Θεολογίας
Τομέας Οικολογίας-Ινστιτούτο Θεολογίας και Οικολογίας
Τομέας Νεολαίας-Ευρωμεσογειακό Κέντρο Νεότητας
Τομέας Βιβλιοθήκης
Τομέας Μελέτης Πολιτισμού-Παράδοσης (Τέχνη, χορός και μουσική)»

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather