Η θέση των μικρομεσαίων του τουρισμού, για την λειτουργία του αεροδρομίου Χανίων

Η θέση των μικρομεσαίων του τουρισμού, για την λειτουργία του αεροδρομίου Χανίων

Την Δευτέρα 16 Απριλίου 2018 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Χανίων και των Σωματείων της με συμμετοχή της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων «Άπτερα», την Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων και τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Κύδων, οι οποίοι κατέληξαν στα εξής :

Τα τελευταία χρόνια σε αντίθεση με τη κρίση που περνάει η χώρα παρατηρούμε και βιώνουμε μία ανάπτυξη των Χανίων με άρωμα τη βαριά βιομηχανία του τουρισμού και ιδιαίτερα τη μεγάλη αύξηση επισκεπτών από τη πρώτη πύλη εισόδου στο τόπο μας, το αεροδρόμιο Χανίων.

Το αεροδρόμιο εδώ και ένα χρόνο έχει παραχωρηθεί βάση διεθνών συμβάσεων στη Fraport.

Βασικό μέλημα όλων των παραγωγικών φορέων του τόπου μας είναι τα παρακάτω :

  1. Να διατηρηθεί το αναπτυξιακό, νησιωτικό και εθνικό προφίλ του αεροδρομίου.
  2. Να παραμείνει φθηνό και ανταγωνιστικό για όλες τις εταιρείες.
  3. Όχι μόνο να διατηρήσει τις εταιρείες που έχουν επιλέξει τα Χανιά ως προορισμό αλλά με τις ενέργειές του να προσελκύσει ακόμα περισσότερες, με συνέπεια την αυξητική τάση επιβατών και επισκεπτών στο νομό μας.
  4. Να επεκτείνει την περίοδο λειτουργίας έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα να δέχεται διεθνείς πτήσεις και σε 12μηνη βάση εάν αυτό είναι δυνατόν.
  5. Και τέλος σε καμία περίπτωση να μην δημιουργηθούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και μονοπωλιων στις εμπορικές – τουριστικές και αεροπορικές δραστηριότητες.

Η Ομοσπονδία και οι παραγωγικοί φορείς των Χανίων δεσμευόμαστε ότι θα εργαστούμε για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα του τόπου μας έτσι ώστε τα θεαματικά αποτελέσματα των προηγούμενων χρόνων που προήλθαν από τη συνεχή, επίπονη και συντονισμένη εργασία και συνεργασία επαγγελματιών-βιοτεχνών –εμπόρων- πολιτών και θεσμικών φορέων του τόπου να μην πάνε χαμένα.

Είμαστε δίπλα σε αυτούς που βοηθάνε στην ανάπτυξη του τόπου μας.

Είμαστε απέναντι σε αυτούς που επιβουλεύονται την ανάπτυξη και την προκοπή των Χανίων.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση