Η διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης παρουσιάζει καινοτόμες πρακτικές στην διδασκαλία

Η διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης παρουσιάζει καινοτόμες πρακτικές στην διδασκαλία

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων συμμετέχει ως εταίρος μαζί με άλλες 3 χώρες στο διετές Ευρωπαϊκό πρόγραμμα CREATEskills (Κωδ. Έργου 2017-1-ΡΤ01-ΚΑ201-035981), που στοχεύει στην ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων διδακτικών και μαθησιακών πρακτικών στα σχολεία Π. Ε. της Ε.Ε.

Ειδικότερα, το έργο φιλοδοξεί να διευρύνει την εφαρμογή της προσέγγισης STEM στο σχολείο (STEM: Επιστήμες, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά), συμβάλλοντας στην ανάπτυξη δεξιοτήτων στους μαθητές με πολλαπλά οφέλη σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο στην μετέπειτα ενήλικη ζωή τους.

Στα πλαίσια του προγράμματος πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα, Επιμορφωτικό Σεμινάριο δραστηριοτήτων STEM, με συμμετοχή εκπαιδευτικών από όλες τις συμμετέχουσες χώρες, Ισπανία, Πορτογαλία, Λιθουανία και από τα Χανιά των εκπαιδευτικών: κ. Παντελάκη Δ/ντρια του 2ου Δ. Σ., κ. Μιχελάκη Δ/ντή του Δ. Σ. Φρε, κ. Μανούσακα από το 1ο Μουρνιών, κ. Κατσανικάκη από το Δ.Σ. Βρυσών, κ. Βερονίκη από το 1ο Κουνουπιδιανών κ. Παπαδοπούλου και Σαμαρά από το Δ. Σ. Παλαιόχωρας και κ. Μαρκαντωνάκη από το 11ο Δ. Σ Χανίων.

Εκπαιδευτικοί αλλά και γονείς μπορούν πλέον να εγγραφούν στη διαδικτυακή πλατφόρμα www.steminschools.eu, του προγράμματος και να βρουν ενδιαφέρουσες προτάσεις για εκπαιδευτικές δραστηριότητες-κατασκευές STEM που μπορούν να δημιουργήσουν με τα παιδιά τους στο σπίτι με απλά καθημερινά υλικά!

Η πλατφόρμα αποσκοπεί να γίνει ένα χρήσιμο εργαλείο όχι μόνο για τους εκπαιδευτικούς αλλά και για τους γονείς, ώστε μέσα από την κατάλληλη χρήση των ψηφιακών εργαλείων και το παιχνίδι και με τα παιδιά τους, να εξάπτουν την φαντασία τους και να τους προσφέρουν μαθησιακά κίνητρα και ενδιαφέροντα.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα θα παρουσιασθεί ειδικά για τους γονείς στην Έκθεση-Φεστιβάλ Μαθητικής Ψηφιακής Δημιουργίας στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, 11 και 12 Απριλίου 2019, 9:00-13:00 καθώς και στις εκδηλώσεις του ΕΚΦΕ Χανίων, «Γιορτάζοντας τις Φυσικές Επιστήμες στα Χανιά», στο Λύκειο Ακρωτηρίου, στις 13 και 14 Απριλίου 2019, 10:00-14.00.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather