Η ΔΕΥΑΧ ξανασκάβει την φρεσκο-ασφαλτοστρωμένη οδό Κυδωνίας

Η ΔΕΥΑΧ ξανασκάβει την φρεσκο-ασφαλτοστρωμένη οδό Κυδωνίας

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων ανακοίνωσε ότι κατά την υλοποίηση εργασιών ανακατασκευής των πεζοδρομίων στην οδό Κυδωνίας (απέναντι από το ξενοδοχείο Σαμαριά),από ανάδοχο εργολάβο του Δήμου Χανίων, παρατηρήθηκε η ύπαρξη λυμάτων κάτω από το αποξηλωμένο παλαιό πεζοδρόμιο.

Μετά την ενημέρωσή της, η Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων προχώρησε στην άντληση των λυμάτων με βυτιοφόρο όχημα και αναδείχθηκε η ύπαρξη παλαιού ορθογωνικού πετρόκτιστου αγωγού αποχέτευσης για την σύνδεση δυο κτιρίων, σε βάθος 1,10μ. (προερχόμενος από το εσωτερικό του κτιρίου), ο οποίος ήταν συνδεδεμένος στον παντοροϊκό πετρόκτιστο αγωγό που καταργήθηκε το 1986.

Είναι απαραίτητο, παρά το γεγονός ότι η οδός Κυδωνίας μόλις ανακατασκευάστηκε με νέο ασφαλτοτάπητα, να συνδεθούν τα ανωτέρω δυο κτίρια με τον κεντρικό αγωγό ακαθάρτων, καταργώντας τον ιδιότυπο βόθρο που υπήρχε μέχρι σήμερα.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την άμεση υλοποίηση των απαραίτητων εργασιών  σύνδεσης με το δίκτυο ακαθάρτων, αλλά κυρίως και για την σωστή αποκατάσταση της απαιτούμενης τομής, διαστάσεων 3,0μ.x4,0μ.,που προγραμματίζεται για την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Παρασκευή (24/04) ή το Σάββατο (25/04).

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather