Archives

Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Η ΑΑΔΕ σχεδιάζει επιβολή τέλος διανυκτέρευσης και στις βραχυχρόνιες μισθώσεις

Η ΑΑΔΕ σχεδιάζει επιβολή τέλος διανυκτέρευσης και στις βραχυχρόνιες μισθώσεις

 

Μετά τα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα στα οποία έχει επιβληθεί από 1/1/2017 τέλος διαμονής δωματίου για κάθε διανυκτέρευση, σε ύψος ανάλογο με την κατηγορία στην οποία υπάγονται, παρεμφερές τέλος διαμονής σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών να επιβάλει και στους ιδιοκτήτες ακινήτων (διαμερισμάτων, κατοικιών) που διαθέτουν τα ακίνητά τους προς ενοικίαση μέσω διαδικτύου και συγκεκριμένα μέσω της οικονομίας δια-μοιρασμού τύπου Airbnb, Booking, Homeaway κ.λπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιβολή του τέλους διαμονής για τις διανυκτερεύσεις πελατών στο σύστημα των βραχυχρόνιων μισθώσεων θα εφαρμοστεί από τις αρχές του 2019 και αφού ολοκληρωθεί, όπως έχει οριστεί έως τα τέλη Νοεμβρίου, η εγγραφή όλων των ιδιοκτητών ακινήτων στο ειδικό μητρώο βραχυχρόνιων μισθώσεων της ΑΑΔΕ.

Ετσι, εκτός της φορολογίας που καλούνται να πληρώσουν οι ενοικιαστές ακινήτων (μέσω Airbnb, Booking, Homeaway κ.λπ.) με βάση τα έσοδα που εισέπραξαν τον προηγούμενο χρόνο, όπως ισχύει με τις απλές μισθώσεις (δηλαδή 15% έως 12.000 ευρώ το χρόνο, 35% από 12.001-35.000 ευρώ και 45% από 35.001 ευρώ και πάνω) θα πληρώνουν και τέλος διαμονής για κάθε διανυκτέρευση, όπως ισχύει για ξενοδοχεία και  καταλύματα.  

Το τέλος διαμονής θα χρεώνεται ανάλογα με τα τετραγωνικά του κάθε διαμερίσματος και ανά διανυκτέρευση και πελάτη και θα αποδίδεται, όπως ισχύει με τα ξενοδοχεία, στο Δημόσιο.

Όπως ανακοίνωσε πρόσφατα σε ημερίδα του Δήμου Αθηναίων, ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, το πρώτο εννιάμηνο του 2018 το Δημόσιο έχει εισπράξει από το τέλος διαμονής 85,4 εκατ. ευρώ και μέχρι τέλος του χρόνου αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην ίδια ημερίδα, μέχρι σήμερα έχουν εγγραφεί στο μητρώο βραχυχρόνιων μισθώσεων της ΑΑΔΕ πάνω από 15.000 ακίνητα, εκ των οποίων τα 7.000 διατίθενται προς βραχυχρόνια μίσθωση από τους ιδιοκτήτες τους στην Αθήνα, τα 2.500 στη Θεσσαλονίκη και τα υπόλοιπα σε νησιωτικούς τουριστικούς προορισμούς.

Πηγή: newpost.gr

 

Creta Voice

Δείτε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Μπορεί να σας ενδιαφέρει x