Ευχαριστήριο του Δ.Σ. του μουσείου μουσικών Κισάμου για την ανταπόκριση των φορεών στο νέο εγχείρημα

Ευχαριστήριο του Δ.Σ. του μουσείου μουσικών Κισάμου για την ανταπόκριση των φορεών στο νέο εγχείρημα

Την Παρασκευή 19-10-2018 πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Κισάμου η εκδήλωση για την παρουσίαση της τελικής μελέτης για το Μουσείο Μουσικών Κρήτης στις Λουσακιές Κισάμου. Η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, δίνοντας έτσι μια νέα δυναμική στην προσπάθεια για την υλοποίηση του έργου.

Είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις που ένα ολόκληρος Νομός αγκαλιάζει και στηρίζει κατά αυτό τον τρόπο ένα τέτοιο καινοτόμο έργο.

Η έγγραφη στήριξη από την Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου ,από τον Αννουσάκειο Ίδρυμα, την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, από τον Τσατσαρωνάκειο Πολύκεντρο –Ωδείο της Ι.Μ.Κ.Σ. από το ,Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων, από το Σύλλογο Κρητικής Παραδοσιακής Μουσικής Ν.Χανίων ` Ο Χάρχαλης`, από το Σύλλογο Διδασκόντων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, από το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, από την Ενωση Ξενοδόχων Ν.Χανίων, από το Σύνδεσμο Τουριστικών Γραφείων Δυτικής Κρήτης, από το Νέο Εμπορικό Σύλλογο Κισάμου, από τον Αγροτικό Σύλλογο Κισάμου, από τον Σύλλογο Κισαμιτών Αττικής ,από την Ενωση Πολιτιστικών Φορέων Επαρχίας Κισάμου , από τον Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών τμήμα Μουσικών Σπουδών και παράλληλα η στήριξη από τόσους Πολιτιστικούς Συλλόγους,  Μουσικούς,  Χορευτές, Τραγουδιστές  και τους λοιπούς πολίτες μας δίδουν  δύναμη και στέλνουν το μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε την υλοποίηση του Μουσείου Μουσικών Κρήτης.

Όπως τονίστηκε από όλους το έργο αυτό, από τα σημαντικότερα στη Κρήτη, θα αποτελέσει ένα κύτταρο πολιτισμού, την εστία της πολιτιστικής μας παράδοσης, το κέντρο που θα προάγει την πολιτιστική μας ταυτότητα, ο χώρος που θα αποκαλύπτεται  η ψυχή του κάθε Κρητικού.

Υπήρξε η βούληση τόσο από τους βουλευτές, όσο και από τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Κρήτης να εντείνουν  τις προσπάθειες και να συνεργαστούν προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ.Αμφιλόχιο,τους βουλευτές Χανίων κ.Βαγιωνάκη Βάλια,τον κ.Μπαλωμενάκη Αντώνιο ,τον Δήμαρχο Κισάμου κ.Σταθάκη Θεόδωρο, τον επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης κ.Μυλωνάκη Γεώργιο , τους αντιπερειφερειάρχες κ.Καλογερή Νικόλαο ,τον κ.Κώτσογλου Κυριάκο, ,τους περιφερειακούς συμβούλους κ.Κουρουπάκης Τάσο, κ.Λεβάκη Ολγα ,κ.Λυμπεράκη Πέτρο, κ.Μιχελογιάννη Δημήτριο, κ.Σημανδηράκη Παναγιώτη, τον διευθυντή της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης κ.Ζορμπά Κωνσταντίνο, τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων κ.Ροκάκη Αντώνιο, τον εκπρόσωποτου ΔΣ της Ενωσης Ξενοδόχων Ν.Χανίων κ. Κατάκη Δημήτριο, τον πρόεδρο του Νέου Εμπορικού Συλλόγου Κισάμου κ.Πατεράκη Ευάγγελο, τον πρόεδρο του Βενιζέλειου Ωδείου Χανίων κ.Αντωνογιαννάκη Ιωάννη, τον πρόεδρο του Συλλόγου Κρητικής Παραδοσιακής Μουσικής Ν.Χανίων`Ο Χάρχαλης` κ. Λαινάκη Στέλιο ,τον πρόεδρο της Παγκρήτιας Ενωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ.Μαρινάκη Εμμανουήλ, τους εκπροσώπους του Δ.Σ. του Παγκρήτιου Συλλόγου Καλλιτεχνών Παραδοσιακής Μουσικής, τους  προέδρους και μέλη των Δ.Σ. των Πολιτιστικών Φορέων του Ν.Χανίων  , τους μουσικούς, τους χορευτές, τους τραγουδιστές και ένα ένα ξωριστά  τους φίλους της παράδοσης μας.

Παράλληλα ευχαριστούμε τους εισηγητές της παρουσίασης της μελέτης, κ.Λουτζάκη Ρένα ,την ψυχή του έργου ,την κ.Φλώρου Νατάσα ,,τους δασκάλους της παραδοσιακής μουσικής.  κ.Κουμή Ελευθέριο(βιολί), κ.Σκαράκη Στρατή(βιολί), κ.Βλαστάκη Χαρίλαο(λαγούτο) ,Αναγνωστάκης Δημήτριο(λύρα) που συνόδεψαν, παίζοντας,, τους μαθητές του Ωδείου της Ι.Μ.Κ.Σ καθώς και τους χορευτές του Π.Σ.Λουσακιών.

Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους δημοσιογράφους και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Κισάμου ,του Ν.Χανίων , της Κρήτης, το Αθηναικό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων , για την σημαντική προβολή  του έργου του Μουσείου Μουσικών Κρήτης.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση