Ευρεία σύσκεψη για τις ανάγκες του νομού Χανίων σε υποδομές τα επόμενα χρόνια

Ευρεία σύσκεψη για τις ανάγκες του νομού Χανίων σε υποδομές τα επόμενα χρόνια

Να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ, όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά για τον τόπο μας, τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας χθες στην Περιφερειακή ενότητα Χανίων σε εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης Α και Β βαθμού, θεσμικούς φορείς και υπηρεσίες ενώ ζήτησε επίσπευση των διαδικασιών υλοποίησης τού Επιχειρησιακού προγράμματος «Κρήτη 2014-2020»

Στην ενημερωτική συνάντηση με παρούσα την Ειδική υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ της Περιφέρειας, παράλληλα με την επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης του ΕΠ ΚΡΗΤΗ 2014-2020 που ζήτησε ο κ Αρναουτάκης, έγινε ενημέρωση από την προϊσταμένη της υπηρεσίας Διαχείρισης Μαρία Κασσωτάκη και ακολούθησε συζήτηση για τον προγραμματισμό έργων προς υποβολή, καθώς και για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Περιφέρειας για την προγραμματική περίοδο 2021-2027.

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στον άμεσο στόχο που είναι, να τρέξουν οι φορείς τις διαδικασίες τα περισσότερα έργα που εκτελούνται κυρίως από Δήμους, σε όσα έργα δεν έχει γίνει η δημοπράτησης τους να γίνει μέσα στο χρόνο ώστε μέχρι το 2023 να έχουμε την πλήρη απορρόφηση.

Αναφερόμενος στο μεγάλο έργο του ΒΟΑΚ, επισήμανε την πάγια θέση της Περιφέρειας για ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο από το Καστέλι Κισσάμου μέχρι την Σητεία. Επίσης τόνισε ότι, η Περιφέρεια, Αυτοδιοίκηση θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε αρμοδιότητες και πόρους, ενώ επέκρινε διαχρονικά τις πρακτικές τις κεντρικής διοίκησης να παίρνει αποφάσεις “για εμάς χωρίς εμάς”. Θελουμε, πρόσθεσε “να έχουμε λόγο και ρόλο για ότι σχεδιάζεται στο νησί μας” Τα έργα που όπως ανέφερε εκτελούνται από τα υπουργεία στην Κρήτη, θα ήταν πολύ καλύτερα και αποτελεσματική η υλοποίηση τους αν είχε την ευθύνη η Περιφέρεια, ο ΟΑΚ.

Αναφερόμενος σε σημαντική έργα που θα πρέπει να προχωρήσουν σημείωσε την παράκαμψη Τοπολίων με επιπλέον 2 εκ. ευρώ, το βιολογικό στο Μαράθι και τα δίκτυα που εντάσσονται στο πρόγραμμα 2,5 εκ., την ολοκλήρωση του βιολογικού στη Γεωργιούπολη με 11 εκ. που υπογράφεται άμεσα. Αναφέρθηκε ακόμα στα δύο αρδευτικά σε Φουρνέ και Χρυσοσκαλίττισσα 4 εκ. ευρώ, που υπογράφηκαν, το Πλάτανος – Σφηνάρι με πάνω από 15 εκ. ευρώ που θα εγκριθεί την άνοιξη, αλλά και το εμβληματικό έργο στο Γυμνάσιο – Λύκειο Κισσάμου που θα ξεπεράσει τα 15 εκ. ευρώ. Επεσήμανε δε πως υπάρχουν και μια σειρά έργα αναβάθμισης δημοσίων κτιρίων, τα έργα για χωρικές επενδύσεις των Δήμων και οι αναπλάσεις του Δήμου Χανίων.

Ανάλογες ενημερωτικές συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν και στις 4 Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης. Η Αρχή γίνεται από τα Χανιά, την Τετάρτη θα ακολουθήσει άλλη συνάντηση στην ΠΕ Ρεθύμνου ενώ τις επόμενες ημέρες θα καθοριστούν οι ημερομηνίες για τις συναντήσεις στις ΠΕ Ηρακλείου και Λασιθίου αντίστοιχα.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather