Εργαστήρια Χαρακτικής για μαθητές Λυκείου από την Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων

Εργαστήρια Χαρακτικής για μαθητές Λυκείου από την Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων

Ο Δήμος Χανίων και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων σε συνεργασία με το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων – Ελαιουργείον, συμμετέχοντας στις εορταστικές δράσεις για το «2019 – Έτος Ερωτόκριτου» παρουσιάζουν από τις 8 Αυγούστου 2019 την έκθεση χαρακτικής «Ιχνηλατώντας τον Ερωτόκριτο» του Γρηγόρη Νιόλη, στο πλαίσιο της οποίας ο χαράκτης πραγματοποιεί μία σειρά Εργαστηρίων Χαρακτικής για μαθητές Λυκείου, στο χώρο της Βιβλιοθήκης, δίδοντας τους την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το έργο του αλλά και την τεχνική του, φτιάχνοντας τα δικά τους έργα τέχνης.

Το 1ο εργαστήριο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020, στην «Αίθουσα της Βιβλιοθήκης του Ελευθερίου Βενιζέλου». Οι μαθητές του 4ου Γενικού Λυκείου Χανίων πειραματίστηκαν στην τέχνη της χαρακτικής όπου δημιούργησαν με ενθουσιασμό και φαντασία.

Το 2ο Εργαστήριο Χαρακτικής προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020.

Η έκθεση «Ιχνηλατώντας τον Ερωτόκριτο» την οποία έχει επιμεληθεί ο Ιωάννης Ν. Αρχοντάκης, θα παραμείνει σε παράταση παρουσίασης καθ΄ όλη την περίοδο διεξαγωγής των Εργαστηρίων Χαρακτικής και ο χαράκτης Γρηγόρης Νιόλης θα ξεναγεί τους μαθητές κατά την επίσκεψή τους.

Ο Γρηγόρης Νιόλης γεννήθηκε στα Χανιά το 1946. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Πραγματοποίησε ελεύθερες σπουδές ζωγραφικής και χαρακτικής στα Χανιά και στην Αθήνα. Μελέτησε την ελληνική λαϊκή τέχνη και τη χειροτεχνία σε παραδοσιακά εργαστήρια. Με την εικονογράφηση του βιβλίου ασχολείται συστηματικά από το 1985 κι έχει εικονογραφήσει πολλά βιβλία, κυρίως παιδικά. Έχει πραγματοποιήσει τρεις ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από εξήντα ομαδικές με χαρακτικά ή ζωγραφικά έργα, καθώς και σε εκθέσεις εικονογράφων. Το 1996 απέσπασε το Α΄ Βραβείο αφίσας για το πανελλήνιο συνέδριο “Το παιδί και η αισθητική αγωγή” της Ελληνικής Εταιρίας Αισθητικής. Έχει σχεδιάσει σκηνικά για την τηλεόραση και το θέατρο και έχει επιμεληθεί καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Έχει δημοσιεύσει κόμικς, γελοιογραφίες και κείμενα. Ζει και δημιουργεί στην Αθήνα και στα Χανιά της Κρήτης.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather