Εργαλείο αυτοαξιολόγησης των νέων που επιθυμούν να φύγουν στο εξωτερικό για σπουδές

Εργαλείο αυτοαξιολόγησης των νέων που επιθυμούν να φύγουν στο εξωτερικό για σπουδές

Τα τελευταία χρόνια χιλιάδες νέοι φεύγουν στο εξωτερικό (κυρίως σε άλλες χώρες της Ευρώπης) για να αναζητήσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η προσαρμογή τους όμως σε μια ξένη χώρα και σε ένα διαφορετικό εργασιακό περιβάλλον είναι μια δύσκολη διαδικασία που απαιτεί κατάλληλη προετοιμασία.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα LAMOS EU έχει σαν στόχο να διευκολύνει τους νέους που ενδιαφέρονται να φύγουν στο εξωτερικό (ή έχουν ήδη φύγει στο εξωτερικό) να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που μπορεί να τους παρουσιαστούν. Γι’ αυτό και έχει φτιάξει και ένα εργαλείο αυτό-αξιολόγησης https://ict-tool.lamos-project.eu/register με το  οποίο ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να εξετάσει το πόσο έτοιμος είναι να μετακινηθεί στο εξωτερικό.

Το πρόγραμμα έχει ετοιμάσει επίσης εκπαιδευτικό υλικό για την βελτίωση κάποιων σημαντικών δεξιοτήτων που έχουν σχέση με τη μετακίνηση στο εξωτερικό. Οι δεξιότητες αυτές είναι: Διαπολιτισμική ικανότητα, πολιτισμική ευαισθητοποίηση, προσαρμοστικότητα, αισιοδοξία, συναισθηματική σταθερότητα, ικανότητα επικοινωνίας, αυτο-αποτελεσματικότητα, ανθεκτικότητα.

To εκπαιδευτικό υλικό μπορεί να αποσταλεί σε όποιον κάνει το κουίζ και το ερωτηματολόγιο αξιολόγησης που το συνοδεύει. Περισσότερες πληροφορίες, μπορεί να βρει κάποιος στην ιστοσελίδα του έργου https://www.lamos-project.eu/el/project Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Erasmus+ και συντονίζεται από τον Κυπριακό οργανισμό Eurosuccess Consulting. Στην Ελλάδα, το έργο υλοποιείται από τον οργανισμό Action Synergy που εδρεύει στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.