Επιτυχημένο το φετινό 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Chaniartoon

Επιτυχημένο το φετινό 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Chaniartoon

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 22 Σεπτέμβρη, το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Chaniartoon. Το φετινό Chaniartoon, άνοιξε τις πύλες του στις 13 Σεπτέμβρη, στον Δημοτικό Κινηματογράφο “Κήπος” των Χανίων. Στο κατάμεσο θερινό κινηματογράφο, προβλήθηκαν βραβευμένες ταινίες από το περσινό φεστιβάλ, ακούστηκαν τραγούδια που γράφτηκαν για το φεστιβάλ, υπήρξε αφήγηση παραμυθιών από την καταξιωμένη Λίλη Λαμπρέλλη, ενώ προβλήθηκαν και 3 ιδιαίτερα σποτάκια, όπου τις φωνές είχε επιμεληθεί ο νέος και ταλαντούχος ηθοποιός Λευτέρης Ελευθερίου.

Την επόμενη μέρα, προβλήθηκαν οι καλύτερες ταινίες του φετινού φεστιβάλ, ενώ μέσω της ειδικής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνο οι θεατές είχαν την ευκαιρία να ψηφίσουν και να δώσουν το βραβείο “καλύτερης ταινίας κοινού”.

Τέλος την Κυριακή η βραδιά ήταν αφιερωμένη σε ταινίες ειδικά επιλεγμένες για παιδιά.

Στη συνέχεια στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, πραγματοποιήθηκε από τις 16 μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου η μεγάλη έκθεση του φεστιβάλ, με πάνω από 450 έργα από 54 κομίστες/σκιτσογράφους/εικονογράφους από όλη την Ελλάδα. Το τελευταίο τριήμερο, 20 από αυτούς ήρθαν στα Χανιά, για να εκθέσουν προσωπικά τα έργα τους, να συνομιλήσουν με το κοινό και να παρουσιάσουν τις δουλειές τους. Παράλληλα προβλήθηκαν περισσότερες από 200 ταινίες, από 44 διαφορετικές χώρες.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης οι θεατές μπορούσαν να βιώσουν μια καινοτομία και πρωτιά του φεστιβάλ, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Μέσα από την εφαμοργή του φεστιβάλ για κινητά και τάμπλετ οι θεατές μπορούσαν να βιώσουν την επαυξημένη πραγματικότητα. Έτσι μέσα από το κινητό τους τηλέφωνο, ήταν σε θέση να δουν βίντεο των καλλιτεχνών αλλά και μια ποικιλία από 3d μοντέλα, μέσα από την κάμερα του κινητού τους, στον πραγματικό χώρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επαυξημένη πραγματικότητα λειτουργεί και στον επίσημο κατάλογο του φεστιβάλ, τόσο στην έντυπη όσο και στην ψηφιακή του μορφή. Με αυτόν τρόπο αξιοποιήθηκε η τεχνολογία με έναν ιδιαίτερο τρόπο, κάτι που εξέπληξε τόσο τους Έλληνες όσο και τους θεατές από το εξωτερικό που βρέθηκαν στην έκθεση.

Τέλος μεγάλη επιτυχία είχαν και τα εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, στα οποία παραβρέθηκαν 120 άτομα.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather