Επιτυχημένα τα πρώτα σεμινάρια συμβουλευτικής του κέντρου κοινότητας Πλατανιά

Επιτυχημένα τα πρώτα σεμινάρια συμβουλευτικής του κέντρου κοινότητας Πλατανιά

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος επιμορφωτικών σεμιναρίων επαγγελματικής συμβουλευτικής που διοργάνωσε, από τις 18 έως και τις 20 Ιουλίου 2018, το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Πλατανιά, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ Κρήτης.

Σκοπός των εργαστηρίων ήταν η ενθάρρυνση και η ενδυνάμωση των συμμετεχόντων, ώστε να ανταποκριθούν στις νέες και διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες εργασίας, μέσα  από την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων σε θέματα όπως οι τεχνικές αναζήτησης εργασίας, η ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων, η διασύνδεση με φορείς εύρεσης εργασίας, η ορθή συμπλήρωση ηλεκτρονικών αιτήσεων για διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, τα εργασιακά δικαιώματα κ.α.

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία διοργάνωσης των επιμορφωτικών σεμιναρίων ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης επισήμανε τη σημασία υλοποίησης τέτοιων δράσεων που όπως τόνισε «αναβαθμίζουν, μέσα από εξατομικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη, τις δεξιότητες και τα επαγγελματικά προσόντα τόσο των ανέργων όσο και των εργαζομένων πολιτών του Δήμου μας σε συνάρτηση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας» ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ Κρήτης για την συνεργασία, η οποία θα συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα με την υλοποίηση και νέων συμβουλευτικών/επιμορφωτικών δράσεων και σεμιναρίων.

Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν από τον κ. Μάνο Πετράκη, Σύμβουλο Απασχόλησης του ΙΝΕ ΓΣΕΕ ΚΡΗΤΗΣ και αφορούσαν τις εξής θεματικές:

  1. “Νέες Τεχνολογίες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά την αναζήτηση εργασίας: Η περίπτωση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΑΣΕΠ ως μέσο για την ορθή συμπλήρωση ηλεκτρονικών αιτήσεων για εργασία”.
  2. “Διαμορφώνοντας ένα πλάνο αναζήτησης εργασίας” .
  3. “Εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα”.

Υπενθυμίζεται ότι το Κέντρο Κοινότητας αποτελεί το βασικό σημείο επαφής των πολιτών με τις παρεχόμενες κοινωνικές υπηρεσίες και προγράμματα του Δήμου Πλατανιά μέσω της υποδοχής, ενημέρωσης και συμβουλευτικής υποστήριξης των πολιτών που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Το Κέντρο Κοινότητας λειτουργεί καθημερινά, από Δευτέρα έως και Παρασκευή και ώρες 07.30 – 15.30 στο δημοτικό κατάστημα Αλικιανού. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: 28213 41033 & 28213 41040 και το email: kentrokoinotitas@platanias.gr.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση