Επισκευάσθηκαν οι διαρροές της ΔΕΥΑΧ στην περιοχή της Αγιάς

Επισκευάσθηκαν οι διαρροές της ΔΕΥΑΧ στην περιοχή της Αγιάς

Αναφορικά με πρόσφατη διαρροή νερού από βλάβη σε αγωγό ύδρευσης στην περιοχή της Αγιάς και της φερόμενης καθυστέρησης της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων (Δ.Ε.Υ.Α.Χ.) για την αποκατάστασή της, η επιχείρηση ανακοίνωσε τα ακόλουθα:

Αμέσως μετά τη γνωστοποίησηστη Δ.Ε.Υ.Α.Χ., από κάτοικο της περιοχής, για βλάβη σε αγωγό ύδρευσης στην περιοχή της Αγιάς, το αρμόδιο συνεργείο της υπηρεσίας μας προέβη, με τη χρήση ειδικών ακουστικών οργάνων, σε αυτοψία και εκτίμηση της ζημιάς. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, πρόκειται για βλάβη σε παλαιού τύπου κεντρικό αγωγό ύδρευσης Φ350 από χυτοσίδηρο, ο οποίος βρίσκεται όμως σε μεγάλο βάθος. Για την επιδιόρθωσή του παραγγέλθηκαν τα κατάλληλα υλικά επισκευής, τα οποία αναμένεται να παραληφθούν εντός της ημέρας ώστε αύριο το πρωί να γίνει η σχετική επέμβαση από το συνεργείο του τμήματος ύδρευσης.

Παράλληλα όμως, κατά τη διάρκεια της παραπάνω αυτοψίας στην περιοχή, διαπιστώθηκε η ύπαρξη και δεύτερης σοβαρότερης βλάβης και σε απόσταση περίπου 250 μέτρων από την ανωτέρω βλάβη. Επειδή αφενός η αποκατάστασή της εκτιμάται ότι είναι πολύ δυσκολότερη της προηγούμενης και αφετέρου λόγω της αργίας του Αγίου Πνεύματος, αυτή έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 09-06-2020.

Επειδή και οι δύο βλάβες είναι επί του οδοστρώματος της επαρχιακής οδού Χανίων-Αλικιανού, η υλοποίηση των επισκευαστικών εργασιών, πέραν των τεχνικών δυσκολιών, απαιτεί και ρύθμιση της κυκλοφορίας, για την ασφάλεια των διερχομένων αλλά και των εργαζομένων.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather