Επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου «Costa Victoria» μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου «Costa Victoria» μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου μεταφέρθηκε σύμφωνα με πληροφορίες μία γυναίκα από το κρουαζιερόπλοιο «Costa Victoria» που βρίσκεται δεμένο ανοιχτά του Κόκκινου Πύργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα παρουσίασε πυρετό και ο καπετάνιος του πλοίου ειδοποίησε το ΕΚΑΒ και τις λιμενικές αρχές.

H ασθενής μεταφέρθηκε από  διασώστες του ΕΚΑΒ με σκάφος τύπου λάντζα. Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν λάβει, λαμβάνουν μέτρα ως αν η γυναίκα να έχει προσβληθεί από κορωνοϊό.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες που να αναφέρουν ότι η ασθενής φέρει τον ιό.

Πρόκειται για το κρουαζιερόπλοιο Costa Victoria, με σημαία Ιταλίας, το οποίο αγκυροβόλησε στον κόλπο της Μεσαράς, κοντά στο λιμάνι του Κόκκινου Πύργου και κατόπιν ενημέρωσης της Λιμενικής Αρχής, το μεσημέρι του Σαββάτου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το κρουαζιερόπλοιο, το οποίο τηρεί όλες τις προϋποθέσεις ασφαλούς ναυσιπλοΐας, είχε ζητήσει αναγκαστική αγκυροβόληση, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που δεν του επέτρεπαν να συνεχίσει το ταξίδι του προς την Ιταλία και συγκεκριμένα τη Βενετία. Σημειώνεται πως η Κρήτη δεν αποτελούσε προορισμό του κρουαζιερόπλοιου, αλλά πραγματοποίησε αναγκαστική αγκυροβόληση. Στο κρουαζιερόπλοιο βρίσκονται, περίπου, 700 με 800 άτομα.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather