Επανέρχεται το point system για τις παραβάσεις του ΚΟΚ

Επανέρχεται το point system για τις παραβάσεις του ΚΟΚ

Ένα είδος “Big Brother” αναμένεται να ενεργοποιηθεί εντός του πρώτου εξαμήνου από το υπουργείο Μεταφορών, έτσι ώστε οι παραβάτες οδηγοί του ΚΟΚ, να σκέφτονται διπλά τις παραβάσεις. Πρόκειται για την επανεκκίνηση του ηλεκτρονικού συστήματος “Point System”, το οποίο θα ενημερώνεται από τροχονόμους μέσω τάμπλετ και όσοι συνεχίσουν να διατηρούν κακή οδηγική συμπεριφορά θα μαζεύουν “πόντους”, οι οποίοι θα τους φέρνουν αντιμέτωπους με ποινές μεταξύ αυτών και την αφαίρεση του διπλώματος.

Σε πολλές περιπτώσεις λόγω της μεγάλης γραφειοκρατίας που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν περιστατικά που δείχνουν ότι οι οδηγοί που έχουν παραβεί τον ΚΟΚ, το πρόστιμο δεν φτάνει ποτέ σε αυτούς. Οι παραβάσεις καταλήγουν να στοιβάζονται σε ντουλάπες στα γραφεία των Δήμων και έτσι τα πρόστιμα δεν εξοφλούνται ποτέ.

Πηγές αναφέρουν ότι η ενεργοποίηση του συστήματος δεν έχει εισπρακτικό χαρακτήρα, αλλά στοχεύει να απαλειφθεί ο γραφειοκρατικός κυκεώνας. Σκοπός είναι να συνετίσει τους κατ’ εξακολούθηση παραβάτες.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather