Επίσκεψη του Πανεπιστημίου των Ορέων (ΠτΟ) στον Δήμο Πλατανιά

Επίσκεψη του Πανεπιστημίου των Ορέων (ΠτΟ) στον Δήμο Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά συνεχίζοντας για ένατη χρονιά την συνεργασία του με το Πανεπιστήμιο των Ορέων, όπου με τις δράσεις του συμβάλει στην ενίσχυση, υποστήριξη των ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών, τόσο σε θέματα υγείας αλλά και σε θέματα πολιτισμού και ευημερίας, με την παρουσία του εξειδικευμένου εθελοντικού προσωπικού (Ιατρικών & Επιστημονικών συνεργατών), πραγματοποίησε επίσκεψη σε χωριά της Δ.Ε. Μουσούρων.

Στα πλαίσια αυτά, της καλής συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και του ΠτΟ, πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου οι παρακάτω δράσεις:

 

  • Μάθημα αλληλοδιδασκαλίας μαθητών του 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Σκινέ- Φουρνέ, με τη συμμετοχή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων.
  • Παράλληλα ομάδα Καθηγητών Ιατρών του Πανεπιστημίου Κρήτης τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά, προέβησαν σε εξετάσεις στους κατοίκους των ορεινών περιοχών των ΤΚ Καράνου & Τ.Κ.Ορθουνίου.
  • Τέλος το απόγευμα της ίδιας ημέρας ακολούθησε το “Καφενείο των Ορέων” στην Τ.Κ. Ορθουνίου, με θέματα που αφορούσαν στην αυτάρκεια, στις τέχνες των χεριών και στην ανάπτυξη ενδογενούς αυτόνομης οικιακής οικονομίας, με παρουσία αρκετών κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Ο Δήμος Πλατανιά, ευχαριστεί θερμά την αποστολή του Πανεπιστήμιου των Ορέων, αλλά και τους συνεργάτες του, για την έμπρακτη και ανιδιοτελή συνεισφορά τους.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather