Επίθεση Σκουλάκη κατά πάντων για ΒΟΑΚ και έργα στον δήμο Χανίων

Επίθεση Σκουλάκη κατά πάντων για ΒΟΑΚ και έργα στον δήμο Χανίων

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη για την εξαίρεση των τμημάτων Χανιά – Πλάτανος Κισσάμου και Άγιος Νικόλαος – Σητεία από τον αρχικό σχεδιασμό κατασκευής του νέου Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) άφησε χθες, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Χανιά, μαζί για τον Δήμο μας», πρώην δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης.

«Με ανησύχησε η τελευταία του (σ.σ. του κ. Σπίρτζη) ανακοίνωση χθες… » υπογράμμισε αρχικά ο κ. Σκουλάκης, τονίζοντας ότι για άλλη μία φορά από τις κυβερνητικές εξαγγελίες απουσιάζουν τα τμήματα Αγιος Νικόλαος – Σητεία και Χανιά – Κολυμπάρι – Καστέλι – Πλάτανος.

Και πρόσθεσε: «Εάν υλοποιηθεί αυτή η υπόσχεση του Σπίρτζη, τότε επιβεβαιώνεται ότι στα Χανιά υπάρχει απόλυτο πολιτικό κενό, έχει τεράστια ευθύνη ο ΣΥΡΙΖΑ όλης της Κρήτης, ο ΣΥΡΙΖΑ του Νομού, έχει τεράστια ευθύνη ο Δήμαρχος του μεγάλου Δήμου των Χανίων – ο Δήμος Χανίων είναι η ατμομηχανή του Νομού. Θεωρώ ότι έχει υστερήσει ο Δήμος Χανίων… Εάν συμβεί αυτό, αυτό είναι αιτία πολέμου, casus belli. Εγώ θα πρωταγωνιστήσω σε αντιδράσεις των κατοίκων την προεκλογική περίοδο εάν δεν αναθεωρηθεί αυτή η σκέψη. Άλλωστε, σκέψη είναι… Τέτοιες σκέψεις έχω ακούσει… », υπογράμμισε ο κ. Σκουλάκης και κάλεσε τους γραμματείς του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ, του ΚΚΕ, όλων των κομμάτων, όλης της Κρήτης να πάρουν θέση», σημείωσε ο κ. Σκουλάκης.

Ξεχωριστή αιχμηρή αναφορά έκανε ο πρώην Δήμαρχος Χανίων στον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον οποίο κάλεσε να αντιδράσει δημόσια, «γι’ αυτόν τον απαράδεκτο – καταστροφικό σχεδιασμό του ΒΟΑΚ. Η Κρήτη είναι ενιαία και αδιαίρετη, δεν είναι δυνατόν να δεχθούμε αυτό το πράγμα και δεν μπορεί κανείς Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών να ανακοινώσει σκέψεις που οδηγούν σε διχαστικές πρακτικές του παρελθόντος. Τις έχουμε πληρώσει ακριβά τις σκέψεις αυτές», τόνισε ο πρώην Δήμαρχος Χανίων.

Παράλληλα, ο κ. Σκουλάκης κάλεσε όλους τους αυτοδιοικητικούς της Κρήτης, τα Επιμελητήρια και τους φορείς του νησιού «να βρουν ένα τρόπο να ενώσουν τις δυνάμεις τους» για «να τονίσουμε ότι αυτή η απόφαση δεν θα περάσει», επισημαίνοντας ότι οι αντιδράσεις των Αντιπεριφερειαρχών Χανίων και Λασιθίου και των δημάρχων οι περιοχές των οποίων εξαιρούνται ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση.

ΚΟΜΒΟΣ ΜΟΥΡΝΙΩΝ

Ο κ. Σκουλάκης άσκησε κριτική και στον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Φώτη Καζάση, ο οποίος -όπως τόνισε ο πρώην Δήμαρχος Χανίων- δήλωσε ότι παρέλαβαν κενό φάκελο για το σημαντικό έργο του κόμβου Μουρνιών.

«Να είναι προσεκτικός» ο κ. Καζάσης, σημείωσε ο κ. Σκουλάκης και τόνισε ότι οι προσπάθειες για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου ξεκίνησαν από την εποχή της δημαρχίας Γιώργου Πολιουδάκη («Καποδιστριακός» Δήμος Ελ. Βενιζέλου), συνεχίστηκαν επί δημαρχίας Μανώλη Κεμεσίδη και, ακολούθως, πήρε τη σκυτάλη ο ίδιος, ως Δήμαρχος του «Καλλικρατικού» Δήμου Χανίων, υπογραμμίζοντας ότι η προσωπική συνεισφορά του στο να προχωρήσει, ακόμη και μετά που παρέδωσε τον δημαρχιακό θώκο, ήταν σημαντική.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Το τρίτο θέμα στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Σκουλάκης ήταν το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι δεν υλοποιούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την εύρυθμη λειτουργία του, με κίνδυνο, σε ενδεχόμενο ευρωπαϊκό έλεγχο, να υπάρξουν δυσμενείς συνέπειες.

Πηγή: hania.news

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.