Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ: Εξαντλήθηκαν σε μία ώρα τα κονδύλια στην Κρήτη. Το ΤΕΕ ζητά περισσότερα

Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ: Εξαντλήθηκαν σε μία ώρα τα κονδύλια στην Κρήτη. Το ΤΕΕ ζητά περισσότερα

Εξαντλήθηκαν και στην Περιφέρεια Κρήτης, σε διάστημα μιας ώρας, τα κονδύλια του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ», ενώ συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων στο Νότιο Αιγαίο και το Ιόνιο. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας:

-Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος άνοιξε χθες στις 10.00 το πρωί για τις Περιφέρειες Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου. Οι πόροι για την Περιφέρεια Κρήτης εξαντλήθηκαν σε διάστημα μιας ώρας περίπου. Υποβλήθηκαν 1.126 αιτήσεις και δεσμεύθηκαν περίπου 14 εκατ. ευρώ. Συνολικά για την εν λόγω Περιφέρεια καταχωρήθηκαν 2.127 αιτήσεις.

-Για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μέχρι τις 11.00 το πρωί είχαν υποβληθεί 207 αιτήσεις και είχαν δεσμευθεί περίπου 2,5 εκατ. ευρώ και η διαδικασία συνεχίζεται. Το ίδιο ισχύει και για την Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων, όπου μέχρι τις 11.00 το πρωί είχαν υποβληθεί 379 αιτήσεις και είχαν δεσμευθεί περίπου 4,7 εκατ. ευρώ.

Για το θέμα της άμεσης εξάντλησης των πόρων στην Κρήτη, το Τμήμα Δυτικής Κρήτης του ΤΕΕ, απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη, μέσω της οποίας ζητά την δέσμευση επιπλέον πόρων για να ενταχθούν στο πρόγραμμα περισσότεροι αιτούντες. Η επιστολή αναφέρει:

“Όπως γνωρίζετε σήμερα 25-09-2019 ήταν η ημερομηνία έναρξης του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ΄οίκον ΙΙ» για την Περιφέρεια Κρήτης. Πληροφορηθήκαμε όμως, άμεσα, από μέλη μας διπλωματούχους μηχανικούς, ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος έκλεισε δηλαδή εξάντλησε τους πόρους της Περιφέρειας Κρήτης, μέσα σε μια ώρα περίπου αφήνοντας εκτός μεγάλο πλήθος περιπτώσεων πολιτών που επιθυμούσαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Επειδή τον τελευταίο καιρό ήταν ξεκάθαρη η μεγάλη αύξηση του ενδιαφέροντος των πολιτών και των μηχανικών για το θέμα και στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, με την έντονη οικονομική κρίση και την οικοδομική δραστηριότητα να έχει δεχθεί μεγάλα πλήγματα είναι πραγματικά κρίμα να δημιουργούνται τέτοια προβλήματα ενώ η λύση τους ανάγεται σε θέματα εύρεσης πόρων, οργάνωσης και προγραμματισμού.

Παρακαλούμε λοιπόν να επανεξετάσετε  συνολικά το πρόγραμμα δεσμεύοντας επιπλέον πόρους ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερους ενδιαφερόμενους να προχωρήσουν στην ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών τους”.

Η υποβολή αιτήσεων για τον Β’ κύκλο του προγράμματος ολοκληρώνεται σήμερα Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, με το άνοιγμα της πλατφόρμας για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στις 10.00 το πρωί.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather