Εξηγήσεις από την ΔΕΥΑΧ για την εμφάνιση λυμάτων στην παραλία του Κουμ-Καπί

Εξηγήσεις από την ΔΕΥΑΧ για την εμφάνιση λυμάτων στην παραλία του Κουμ-Καπί

Ανακοίνωση με την οποία επιχειρεί να εξηγήσει τους λόγους που οδήγησαν στην εμφάνιση λυμάτων και κατ΄επέκταση δυσοσμίας στην παραλία του Κουμ Καπί, δίνει η ΔΕΥΑΧ με σχετική ανακοίνωσή της.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, “το πρωί του Σαββάτου 11 Ιανουαρίου 2020 υπερχείλισε το κεντρικό αντλιοστάσιο λυμάτων της πόλης των Χανίων στην περιοχή του Κουμ Καπί.

Από τις 23 Δεκεμβρίου 2019 είχαν ξεκινήσει εργασίες συντήρησης του δεύτερου θαλάμου του αντλιοστασίου, οι οποίες διακόπηκαν λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας. Η Υπηρεσία μας εκτίμησε ότι οι αντλίες του ενός θαλάμου θα ήταν επαρκείς για την κάλυψη των αναγκών,με αποτέλεσμα το αντλιοστάσιο να λειτουργεί στο μισό της δυναμικότητάς του. Παρ’ όλα αυτά προέκυψε παράλληλα και βλάβη της εσχάρωσης του ενεργού θαλάμου, λόγω της παλαιότητάς της, με αποτέλεσμα λύματα, για μικρό χρονικό διάστημα το πρωί του Σαββάτου 11-01-2020, να καταλήξουν στη θάλασσα.

Οι επόμενες ημέρες θα μας δείξουν αν η υπερχείλιση των λυμάτων οφείλεται στον υπερβολικό όγκο ομβρίων υδάτων ή σε θαλασσινό νερό που μπήκε στο δίκτυο λόγω της έντονης κακοκαιρίας των προηγούμενων ημερών.

Μετά την ενημέρωσή μας, άμεση ήταν η παρέμβαση καθαρισμού των εσχαρώσεων από προσωπικό της επιχείρησης και το ζήτημα το παρακολουθούμε συνεχώς.

Το εξειδικευμένο προσωπικό της Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων σε συνεργασία με εξωτερικό συνεργάτη,  ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Δευτέρας 13/1 τις εργασίες επιδιόρθωσης της εσχάρωσης στο συγκεκριμένο αντλιοστάσιο. Επίσης, συνεχίζονται από τον ανάδοχο οι εργασίες συντήρησης του δεύτερου θαλάμου, οι οποίες και θα ολοκληρωθούν σε περίπου δέκα ημέρες.

Το δεύτερο πρόβλημα που προέκυψε παράλληλα στις 3 το απόγευμα της Κυριακής, για το οποίο η υπηρεσία ενημερώθηκε από το Λιμεναρχείο, ήταν η έμφραξη του δικτύου ακαθάρτων στη συμβολή των οδών Άλμπερτ και Πολυχρονίδη. Η έμφραξη του δικτύου είχε ως αποτέλεσμα τη διοχέτευση λυμάτων στον τοπικό αγωγό ομβρίων που καταλήγει στη θαλάσσια περιοχή του Κουμ Καπί. Άμεση ήταν η επέμβαση του αποφρακτικού οχήματος της Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων, οπότε και η βλάβη αποκαταστάθηκε πλήρως.

Τέλος, σας υπενθυμίζουμε ότι υπάρχουν τηλέφωνα άμεσης επικοινωνίας με τη Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων, για την γνωστοποίηση προβλημάτων σχετικά με την ύδρευση και την αποχέτευση, όπως:

ΒΛΑΒΕΣ  ΥΔΡΕΥΣΗΣ:

2821036250&36251 (εργάσιμες ημέρες 07:00-15:00)

και 2821044444 (απόγευμα, βράδυ, αργίες)

ΒΛΑΒΕΣ  ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ:

2821036225 (εργάσιμες ημέρες 07:00-15:00)

και 2821044444  (απόγευμα, βράδυ, αργίες)

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather