Εντός των επόμενων εβδομάδων έτοιμη η πρώτη φάση του νέου κυττάρου ΧΥΤΥ στο Ακρωτήρι

Εντός των επόμενων εβδομάδων έτοιμη η πρώτη φάση του νέου κυττάρου ΧΥΤΥ στο Ακρωτήρι

Το εργοστάσιο της ΔΕΔΙΣΑ και το νέο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων, επισκέφθηκε χθες ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Μανώλης Γραφάκος.

Τον κ. Γραφάκο συνάντησε στο εργοστάσιο της ΔΕΔΙΣΑ ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο οποίος τον ενημέρωσε για την εξέλιξη της πορείας της κατασκευής του νέου ΧΥΤΥ, την συμπληρωματική σύμβαση που έχει δρομολογηθεί για την πετυχημένη ολοκλήρωση του έργου προκειμένου κατά την παράδοση του να αποτελέσει ένα άρτιο και πρότυπο χώρο υγειονομικής ταφής, ο οποίος θα καλύψει ανάγκες για τελική εναπόθεση απορριμμάτων για τις επόμενες δεκαετίες του Δήμου Χανίων.

Ο Γ.Γ. επισκέφθηκε νωρίτερα το Ηράκλειο για την παρουσίαση του Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου, όπου παρευρέθη και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πρασίνου και Περιβάλλοντος και Πρόεδρος της ΔΕΔΙΣΑ Μιχάλης Τσουπάκης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΙΣΑ, Ιωάννης Κουτράκης καθώς και ο Κωνσταντίνος Πατεράκης, Διευθυντής Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης Χανίων (ΕΜΑΚ).

“Παρά τις υστερήσεις του παρελθόντος εδώ στα Χανιά, στη Δυτική Κρήτη, υπάρχει μια μονάδα, η οποία λειτουργεί και μάλιστα λειτουργεί με ένα τρόπο που αποτελεί υπόδειγμα για άλλες περιοχές.” τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων σε δηλώσεις του ενώ υπογράμμισε: “Η προσπάθεια της διοίκησης της ΔΕΔΙΣΑ αλλά και του Δήμου Χανίων είναι σε εναρμόνιση με τις ευρωπαϊκές οδηγίες, έτσι ώστε να μπορούμε να επεκτείνουμε και να κάνουμε αποδοτικότερη αυτή τη λειτουργία και αυτό έχει να κάνει με όλη την αλυσίδα διαχείρισης των απορριμμάτων που ξεκινάει από την ευθύνη του κάθε πολίτη και την ευαισθητοποίηση του, από τον τρόπο επεξεργασίας που πραγματοποιείται αλλά και από την τελική εναπόθεση. Και στα τρία κομμάτια έχουν αναληφθεί σημαντικές πρωτοβουλίες”. Ο κ. Σημανδηράκης επισήμανε πως εντός των επόμενων εβδομάδων θα είναι έτοιμη η πρώτη φάση του νέου κυττάρου ΧΥΤΥ, το οποίο τηρεί τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές.

Ο Γενικός Γραμματέας με την σειρά του δήλωσε “Μετά από την επίσκεψη μου εδώ στις εγκαταστάσεις της ΔΕΔΙΣΑ, δεν έχω παρά να δώσω το σινιάλο πως υπάρχει και αυτός ο τρόπος με τον οποίο μπορείς να διαχειρίζεσαι τα απορρίμματα σου” και υπογράμμισε πως: “Ο τρόπος λειτουργίας της ΔΕΔΙΣΑ, μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για άλλους φορείς διαχείρισης στερεών αποβλήτων σε επίπεδο χώρας”.

p1

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather