Ενθαρρυντική σοβαρότητα επέδειξαν οι Κρήτες οδηγοί το εορταστικό τετραήμερο

Ενθαρρυντική σοβαρότητα επέδειξαν οι Κρήτες οδηγοί το εορταστικό τετραήμερο

Πολύ ομαλά και χωρίς απρόοπτα πέρασε το τετραήμερο από τη Μεγάλη Παρασκευή μέχρι και το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα, όσον αφορά στη μετακίνηση των Κρητικών για τον εορτασμό της μεγάλης γιορτής εκτός πόλεων. Με σύμμαχο τον καλό καιρό τόσο κατά την “απόδραση” όσο και κατά την επιστροφή, οι οδηγοί στην Κρήτη φαίνεται πως αρχίζουν να συμμορφώνονται και να επιδεικνύουν μια διαφορετική οδηγική συμπεριφορά.

Σύμφωνα με στοιχεία από την ΕΛ.ΑΣ. κατά το τετραήμερο 6-7-8 και 9 Απριλίου, ημέρες δηλαδή κατά τις οποίες οι περισσότεροι πολίτες εγκατέλειψαν τα αστικά κέντρα για να γιορτάσουν κάπου αλλού το Πάσχα, στον Βόρειο Οδικό Άξονα της Κρήτης, τα πράγματα κύλησαν ήρεμα. Μόνο πέντε τροχαία ατυχήματα κατέγραψε η Τροχαία του ΒΟΑΚ κι αυτά ήταν μονάχα υλικών ζημιών.

Την διάθεση που έχουν οι περισσότεροι οδηγοί να συμμορφωθούν και να αποκτήσουν μια πιο πολιτισμένη οδηγική συμπεριφορά, αναδεικνύει και ο αριθμός με τις παραβάσεις που βεβαιώθηκαν επί του ΒΟΑΚ το συγκεκριμένο διάστημα.

Συνολικά, η Τροχαία του ΒΟΑΚ που είχε εντατικοποιήσει τους ελέγχους, βεβαίωσε 260 παραβάσεις εκ των οποίων οι 150 περίπου, έχουν να κάνουν με υπερβολική ταχύτητα ενώ δεύτερη σε αριθμό, έρχεται η παράβαση για αντικανονικό προσπέρασμα.

Οι αστυνομικοί της Τροχαίας του ΒΟΑΚ εκτιμούν ότι τα παραπάνω νούμερα είναι αρκετά ενθαρρυντικά και βλέπουν συμμόρφωση από την πλευρά των οδηγών οι οποίοι συναιτίζονται, φοβούμενοι και τα υψηλά πρόστιμα που προβλέπει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση