Ενεργειακή αναβάθμιση 2ου ΕΠΑΛ Χανίων και φυτοτεχνική μελέτη Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου

Ενεργειακή αναβάθμιση 2ου ΕΠΑΛ Χανίων και φυτοτεχνική μελέτη Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου

Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου, Γ. Ξανθουδάκη, η σύμβαση του έργου “Ενεργειακή Αναβάθμιση του 2ου ΕΠΑ.Λ. ΧΑΝΙΩΝ – ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠ.ΑΛ. ΧΑΝΙΩΝ”, το οποίο εντάσσεται και χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Άξονα 2 «Βιώσιμη Ανάπτυξη με αναβάθμιση του περιβάλλοντος και αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην Κρήτη».

Στόχος του έργου είναι η ανακατασκευή του εν λόγω κτιρίου καθώς και των ενεργοβόρων δημόσιων κτιρίων, που βρίσκονται εντός της ζώνης Β.Α.Α. του Δήμου Χανίων, με σκοπό την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ενεργειακή Απόδοση.

Επίσης υπεγράφη, από τον Δήμαρχο Χανίων και τον ανάδοχο του έργου η σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο: “ΦΥΤΟΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ”. Κατά την υπογραφή της σύμβασης, στο Γραφείο του Δημάρχου Χανίων παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών, Περιβάλλοντος, Πρασίνου & Καθαριότητας, Γιώργος Ξανθουδάκης και Μιχάλης Τσουπάκης, αντίστοιχα. Η μελέτη χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους και ο χρόνος υλοποίησής της προσεγγίζει τους τρεις μήνες.

Η φυτοτεχνική μελέτη της περιοχής του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Χανίων θα εκπονηθεί σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων και περιλαμβάνει την καταγραφή και ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης (υφιστάμενη χλωρίδα) και τον φυτοτεχνικό σχεδιασμό της πρότασης ανάπλασης της περιοχής (συντήρηση υφιστάμενων και τεκμηρίωση νέων φυτεύσεων).

 

p1

 

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather