Εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΠΗΝ στην αντιπεριφέρεια και στο ΕΒΕΧ

Εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΠΗΝ στην αντιπεριφέρεια και στο ΕΒΕΧ

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκο Καλογερή, πραγματοποίησε χθες αντιπροσωπεία της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίων Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) και του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης της Ένωσης Συντακτών (ΤΕΑΣ), αποτελούμενη από τους Προέδρους της ΕΣΗΕΠΗΝ και του ΤΕΑΣ, κ. Κυριάκο Κορτέση και κ. Θανάση Μπαμπανέβα, τον Αντιπρόεδρο της ΕΣΗΕΠΗΝ, κ. Αντώνη Παπουτσάκη, τον Αντιπρόεδρο του ΤΕΑΣ, κ. Κώστα Βασιλάκη, τον Γενικό Γραμματέα του ΤΕΑΣ, κ. Κώστα Θεοδωρόπουλο, και τον Δημοσιογράφο και Εργασιακό Εκπρόσωπο της ΕΣΗΕΠΗΝ στα Χανιά, κ. Παντελή Χουλάκη.

Οι Εκπρόσωποι της Ένωσης Συντακτών βρίσκονται στα Χανιά στο πλαίσιο προγραμματισμένων συναντήσεων σε όλη την Κρήτη με εκπροσώπους του κλάδου τους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με στόχο την ενημέρωσή τους για θέματα της ΕΣΗΕΠΗΝ, μεταξύ των οποίων και το αίτημά τους να θεσμοθετηθεί η δυνατότητα πρόσληψης επαγγελματιών δημοσιογράφων στα Γραφεία Τύπου των Περιφερειακών Ενοτήτων και των Δήμων, αίτημα το οποίο έχει υποβληθεί στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και για το οποίο οι Ενώσεις Συντακτών βρίσκονται σε επικοινωνία με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Τάκη Θεοδωρικάκο. Ο κ. Καλογερής ευχαρίστησε τους Εκπροσώπους της ΕΣΗΕΠΗΝ και του ΤΕΑΣ για την επίσκεψή τους, και τους διαβεβαίωσε για τη στήριξή του στο καθόλα δίκαιο αίτημά τους.

Στο ΕΒΕΧ

Στην συνέχεια η αντιπροσωπεία της ΕΣΗΕΠΗΝ και του ΤΕΑΣ επισκέφθηκαν τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χανίων Αντώνη Ροκάκη.

Ο κ. Ροκάκης ενημερώθηκε μεταξύ άλλων για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον δημοσιογραφικό κλάδο, με την ανεργία σε πανελλαδικό επίπεδο να φτάνει το 835%! Παράλληλα του μετέφεραν το αίτημα για οργανικές θέσεις επαγγελματιών δημοσιογράφων σε Δήμους – Περιφέρεια και στα Επιμελητήρια όλης της χώρας.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ, ΕΣΗΕΠΗΝ-ΤΕΑΣ ζήτησαν από τον Ροκάκη στήριξη του αιτήματος και μεσολάβηση του στην ΚΕΕΕ και ο κ. Ροκάκης με ευχαρίστηση είπε ότι θα το πράξει.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather