Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην ΟΑΚ για τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην ΟΑΚ για τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) συμπλήρωσε πια μισό αιώνα ζωής και διακονίας προς την κοινωνία (1968-2018). Είναι Ίδρυμα καταλλαγής και διαλόγου με οικουμενική εμβέλεια και τηρεί την κανονική της αναφορά, τόσον προς την οικεία Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου, όσον και προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Η ΟΑΚ τιμώντας το πρόσωπο της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου Α΄, θα πραγματοποιήσει ειδικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, με θέμα «Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Πορεία αείφωτος».

Στο πλαίσιο του παραπάνω Προγράμματος, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το έργο και τις δράσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αλλά και για την πορεία του Οικουμενικού Πατριάρχου μας τα τελευταία 25 έτη, από τους επιστημονικούς συνεργάτες του Ιδρύματος. Παράλληλα, θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους της ΟΑΚ, να θαυμάσουν το πλούσιο φωτογραφικό υλικό  (περίπου 250 φωτογραφίες) στη φωτογραφική Έκθεση του κ. Νικολάου Μαγγίνα, Άρχοντος, Εκκλησιαστικογράφου, επισήμου φωτογράφου και συνεργάτου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος.

Ο έμπειρος φωτογράφος κ. Νικόλαος Μαγγίνας, με τον φωτογραφικό φακό του αποτυπώνει την πορεία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου σε όλη την οικουμένη, αναδεικνύοντας την προσωπικότητά του μέσα από το πολυσχιδές έργο του. Συνοδεύοντας τα βήματα του Οικουμενικού Πατριάρχη, κατορθώνει με μαεστρία να απεικονίσει τη μοναδικότητα των στιγμών και την ακτινοβολία του θεσμού του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Η Έκθεση Φωτογραφίας θα παραμείνει στην ΟΑΚ μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Παρακαλούνται οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων να εντάξουν την παραπάνω εκπαιδευτική δράση στο Πρόγραμμά τους, δίδοντας τη δυνατότητα στους νέους και τις νέες της Κρήτης να γνωρίσουν τον Πατριάρχη του Γένους!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την Υπεύθυνη των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της ΟΑΚ, Δρ Μαρία Χατζηαποστόλου, Εκπαιδευτικό.

Τηλ. 28240 22500/22245

email: oac@otenet.gr

και chatziapostolou@yahoo.com

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση