Εκπαιδευτικά Προγράμματα στην ΟΑΚ, για την σχολική περίοδο 2018-2019

Εκπαιδευτικά Προγράμματα στην ΟΑΚ, για την σχολική περίοδο 2018-2019

Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, και κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά, δηλώνει δυναμικά το παρόν στην εκπαιδευτική κοινότητα, μέσα από την πραγματοποίηση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και δραστηριοτήτων που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τους μαθητές της Α΄/Βάθμιας και Β΄/Βάθμιας Εκπαίδευσης.

Ενδεικτικά κάποια από τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα της ΟΑΚ είναι: Μία βόλτα στην ΟΑΚ, Αναφορά στον Καζαντζάκη, Δομήνικος Θεοτοκόπουλος: ο ζωγράφος του Θεού, καθώς και Εκπαιδευτικές Δράσεις, όπως το Διαδραστικό – Βιωματικό Εργαστήριο Ανακύκλωσης Χαρτιού και Εισαγωγή στις Ήπιες Πηγές Ενέργειας με έμφαση στην Εξοικονόμηση Πόρων και η γνωριμία με τα Βότανα της Βίβλου, τη συμβολική τους σημασία, καθώς και την ευεργετική τους επίδραση στην καθημερινή ζωή μας, μέσα από την επίσκεψη στο Μουσείο Κρητικών Βοτάνων της ΟΑΚ.

Ακολούθως, η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος, «Το Φως» ανοίγει κάθε Σάββατο τις πύλες της στους μικρούς μας φίλους, καλλιεργώντας την αγάπη τους προς το βιβλίο. Παράλληλα, μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Έκθεση της Εικαστικού κας Πέπης Χατζηδάκη, με θέμα «Οι δικοί μου Πρόσφυγες», αλλά και το Διεθνές Πρόγραμμα Λόγου και Τέχνης «Πρόσωπο προς πρόσωπο», το οποίο τονίζει τη σημασία της κοινωνίας των προσώπων και το γεγονός ότι ο διάλογος είναι το πλέον κατάλληλο μέσο για την επίλυση προβλημάτων.

Αναμφισβήτητα, η ΟΑΚ αποτελεί έναν από τους ιδανικότερους χώρους όπου οι μαθητές μυσταγωγούνται στην ουσία και τους συμβολισμούς της θείας λατρείας, ενημερώνονται για την εκκλησιαστική Ιστορία και κυρίως κατανοούν τη σημασία της αποδοχής του άλλου και του διαφορετικού.

Για περισσότερες Πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την Υπεύθυνη των Προγραμμάτων Δρ Μαρία Χατζηαποστόλου, Εκπαιδευτικό.

τηλ. 28240 22500/22245

email: oac@otenet.gr

 

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση