Εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές στην ΟΑΚ

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές στην ΟΑΚ

Εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα πραγματοποιήσει και κατά τη νέα σχολική χρονιά η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης.

Ενδεικτικά, κάποια από τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα της ΟΑΚ είναι: Μία βόλτα στην ΟΑΚ, Αναφορά στον Καζαντζάκη, Δομήνικος Θεοτοκόπουλος: ο ζωγράφος του Θεού, καθώς και Εκπαιδευτικές Δράσεις, όπως το Διαδραστικό – Βιωματικό Εργαστήριο Ανακύκλωσης Χαρτιού και Εισαγωγή στις Ήπιες Πηγές Ενέργειας με έμφαση στην Εξοικονόμηση Πόρων και η γνωριμία με τα Βότανα της Βίβλου, τη συμβολική τους σημασία, καθώς και την ευεργετική τους επίδραση στην καθημερινή ζωή μας, μέσα από την επίσκεψη στο Μουσείο Κρητικών Βοτάνων της ΟΑΚ.

Ακολούθως, η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος, «Το Φως» ανοίγει κάθε Σάββατο τις πύλες της στους μικρούς μας φίλους, καλλιεργώντας την αγάπη τους προς το βιβλίο. Παράλληλα, μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Έκθεση της Εικαστικού κας Πέπης Χατζηδάκη, με θέμα «Οι δικοί μου Πρόσφυγες», αλλά και το Διεθνές Πρόγραμμα Λόγου και Τέχνης «Πρόσωπο προς πρόσωπο», το οποίο τονίζει τη σημασία της κοινωνίας των προσώπων και το γεγονός ότι ο διάλογος είναι το πλέον κατάλληλο μέσο για την επίλυση προβλημάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την υπεύθυνη των Προγραμμάτων Δρ Μαρία Χατζηαποστόλου, εκπαιδευτικό. Τηλ.: 28240 22500/22245, email: oac@otenet.gr

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση