Εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια της ΟΑΚ, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Προέδρου της Δημοκρατίας

Εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια της ΟΑΚ, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Προέδρου της Δημοκρατίας

Την Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 17.30 μ.μ. στο μεγάλο αμφιθέατρο της ΟΑΚ, θα πραγματοποιηθεί πανηγυρική εκδήλωση για τα 50 έτη λειτουργίας και διαλογικής μαρτυρίας του Ιδρύματος στην κοινωνία.

Στην εκδήλωση θα παραστεί ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος Α΄, με τη συμμετοχή και του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου, των Μακαριωτάτων Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου και Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστασίου, εκπροσώπων των λοιπών Αυτοκέφαλων Ορθοδόξων Εκκλησιών, καθώς και της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης.

Στην εκδήλωση θα παραστεί και η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, ο οποίος έχει αποδεχθεί τη σχετική πρόσκληση. Την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο κ. Μάρκος Μπόλαρης Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Θρησκευμάτων.

Νωρίτερα την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου στις 2 μετά το μεσημέρι, ο Δήμος Πλατανιά, θα παραθέσει προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ.Βαρθολομαίου και των υπόλοιπων επίσημων προσκεκλημένων, επίσημο γεύμα στο Ξενοδοχείο “Avra Imperial”  στο Κολυμπάρι.

Καλούνται οι φίλοι της ΟΑΚ όπως μετέχουν της μεγάλης αυτής χαράς του Ιδρύματος και του τόπου μας.

Παράκληση όπως η προσέλευσις ολοκληρωθεί πριν από την ώρα έναρξης της εκδήλωσης, λόγω των έκτακτων μέτρων ασφαλείας. Σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης στη μεγάλη αίθουσα εξαιτίας της πληρότητας του χώρου, θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση στη μικρή αίθουσα και τους εξωτερικούς χώρους του Ιδρύματος.

Εκφράζουμε και από τη θέση αυτή τις ευχαριστίες μας για την αμέριστη συμπαράσταση όλων των φίλων της ΟΑΚ, και όλως ιδιαιτέρως των κατοίκων της περιοχής Κολυμβαρίου.

Στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 50 χρόνια λειτουργίας της ΟΑΚ, πραγματοποιούνται το ερχόμενο διάστημα και οι ακόλουθες συνεδριακές δράσεις:

* Από τις 23 Σεπτεμβρίου έως 7 Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση σπουδαστές και σπουδάστριες της Σχολής Kηπουρών Τοπίου από τις πόλεις του Oppenheim (Επαγγελματική Σχολή), Koblenz (Επαγγελματική Σχολή) και Bitburg (Ευρωπαϊκή Επαγγελματική Σχολή του Ερυθρού Σταυρού) της Γερμανίας, υπό την καθοδήγηση των Καθηγητών Eckhard Boy, Alexander Kreisel, Robert Frick, Andreas Port  κ.ά.  Από το 1996 και μέχρι σήμερα οι σπουδαστές εργάζονται στα καλντερίμια της ΟΑΚ, κατασκευάζοντας περίτεχνα μονοπάτια και πέτρινα κομψοτεχνήματα στο πλαίσιο του Προγράμματος Τέχνης και Λόγου «Πρόσωπο προς Πρόσωπο».

Η όλη προσπάθεια στηρίζεται από τα Ευρωπαϊκά Εκπαιδευτικά Προγράμματα και οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να μάθουν την ελληνική γλώσσα, τον πολιτισμό και την ιστορία της Κρήτης, ενώ θα επισκεφθούν την ενδοχώρα, Μουσεία, Ιερές Μονές και αξιοθέατα της περιοχής.

Όσοι νέοι και νέες της περιοχής επιθυμούν να συμμετάσχουν εθελοντικά και να μαθητεύσουν στον τρόπο διαχείρισης της πέτρας είναι ευπρόσδεκτοι.

* Από τις 23 Σεπτεμβρίου έως 7 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί Σεμινάριο Αγιογραφίας με την καθοδήγηση της Υπεύθυνης του Εργαστηρίου Αγιογραφίας της ΟΑΚ Κωνσταντίνας Στεφανάκη. Το Σεμινάριο θα παρακολουθήσουν Αγιογράφοι και Ζωγράφοι από την Ακαδημία του New Valamo (Φιλλανδία). Οι συμμετέχοντες εκτός από τα μαθήματα Αγιογραφίας θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν Ιερές Μονές του Νομού Χανίων και αξιοθέατα της περιοχής.

 

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.