Εκδηλώσεις αφιερωμένες στη Μελίνα Μερκούρη

Εκδηλώσεις αφιερωμένες στη Μελίνα Μερκούρη

Σειρά εκδηλώσεων στο πλαίσιο της ανακήρυξης από το υπουργείο Πολιτισμού του 2020 ως έτους Μελίνας Μερκούρη, οργανώνουν στα Χανιά η Περιφερειακή Ενότητα, ο δήμος, το Πνευματικό Κέντρο της πόλης και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Οι εκδηλώσεις έχουν ως κομβικό σημείο αναφοράς έκθεση με τίτλο «Μελίνα Μερκούρη – 100 χρόνια από τη γέννησή της», η οποία θα φιλοξενηθεί στους χώρους του Πνευματικού Κέντρου Χανίων, από τον Μάρτιο έως και τον Σεπτέμβριο φέτος. Η έκθεση περιλαμβάνει κινηματογραφικές και θεατρικές λιθόγραφες και offset αφίσες από τις καλλιτεχνικές και πολιτικές δραστηριότητες της Μελίνας Μερκούρη.

Επίσης, δίσκους μουσικής, θεατρικά προγράμματα, περιοδικά και αποκόμματα εφημερίδων, απ’ όλο τον κόσμο. Το υλικό καλύπτει τη χρονική περίοδο 1920 -1994 και φιλοδοξεί να αναδείξει την προσωπικότητα, την πορεία στο θέατρο και στον κινηματογράφο και το πολιτικό έργο της Μελίνας Μερκούρη. Παράλληλα, στο πλαίσιο του αφιερώματος, σχεδιάζεται να πραγματοποιηθούν ημερίδες, κινηματογραφικές προβολές και μουσικές βραδιές. Η έκθεση θα ανοίξει τις πύλες της την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020, στις 8.00 το βράδυ.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather