Εκδήλωση της Νάνσυς Αγγελάκη για την κοινωνική πολιτική

Εκδήλωση της Νάνσυς Αγγελάκη για την κοινωνική πολιτική

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του συνδυασμού «Μαζί για τα Χανιά», την περασμένη Παρασκευή στο Κήπος Καφέ με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση – Κοινωνική Πολιτική: Στο επίκεντρο ο άνθρωπος» και προσκεκλημένο ομιλητή τον δήμαρχο Νεάπολης Συκεών Σίμο Δανιηλίδη, ο οποίος παρουσίασε στους παραβρεθέντες τις αξιόλογες δράσεις κοινωνικής πολιτικής οι οποίες υλοποιούνται στον Δήμο του.

Ο κ. Δανιηλίδης, στην αρχή της ομιλίας του εξέφρασε την στήριξή του στην υποψήφια δήμαρχο Χανίων, Νάνσυ Αγγελάκη και την βούλησή του να της προσφέρει την όποια βοήθεια χρειαστεί, ώστε οι δράσεις αυτές να εφαρμοστούν και στον Δήμο Χανίων.

Όπως ο ίδιος τόνισε στην ομιλία του, τα Χανιά είναι αγαπημένη του πόλη την θαυμάζει και την ξεχωρίσει από όλες τις άλλες πόλεις τις Κρήτης αλλά και από πολλές πόλεις της Ελλάδας και για την ομορφιά της ως περιβάλλον αρχιτεκτονικό και κοινωνικό αλλά και για την ομορφιά των ανθρώπων της. Με τα Χανιά όπως πρόσθεσε, έχει και ιδιαίτερη σχέση με δημάρχους οι οποίοι αφήσαν τη σφραγίδα τους, όπως ο Γιώργος Τζανακάκης και ο Μανώλης Σκουλάκης.

« Έχω, αγαπητικές σχέσεις με δύο πρώην δημάρχους, και θα έχω τις ίδιες αγαπητικές σχέσεις με την επόμενη Δήμαρχο, τη Νάνσυ», είπε ο κ. Δανιηλίδης, ο οποίος πρόσθεσε:

«Την Νάνσυ την γνώρισα πριν από περίπου 10 χρόνια όταν συναντηθήκαμε για πρώτη φορά και έδειξε ενδιαφέρον για τα κοινωνικά προγράμματα στο Δήμο μας, όπως για το πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι, τους βρεφικούς, τους παιδικούς σταθμούς, τις κοινωνικές υπηρεσίες, και γνώρισα έναν άνθρωπο στο πρόσωπο της Νάνσυ,  που ενώ είναι Πολιτικός Μηχανικός, και οι πολιτικοί μηχανικοί γενικότερα φημίζονται για τον ορθολογισμό τους και για την πρακτικότητα τους συνδύαζε ταυτόχρονα και την κοινωνική ευαισθησία και το ενδιαφέρον για τον άνθρωπο, κάτι πολύ σημαντικό. Όταν λοιπόν γνωριστήκαμε, είπα ότι θα είμαι στο πλευρό της, και ό,τι και αν χρειάζεται θα είμαστε αρωγοί για να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια.

Πριν από λίγες εβδομάδες όταν ήρθε ξανά στο Δήμο μας για να δει από κοντά τις δομές και της υπηρεσίες στον Κοινωνικό τομέα, της είπα ότι όταν ξεκινήσετε τον προεκλογικό αγώνα, εγώ είμαι διαθέσιμος να έρθω, να μιλήσω, στην εκδήλωσή σου και να πω γιατί είμαι δίπλα σου και γιατί στηρίζω αυτόν τον αγώνα. Το αξίζεις και πιστεύω το δικαιούσαι και για αυτό θα έρθω.
Ζήτησε, λοιπόν η Νάνσυ να παρουσιάσουμε αυτό το οποίο γνώρισε και αγάπησε στις κοινωνικές δομές, στις δομές τις κοινωνικής πολιτικής του Δήμου μας. Εδειξε ενδιαφέρον ό,τι κάνουμε εμείς να μπορέσει να το πετύχει και να το εφαρμόσει και στο δήμο Χανίων, ένα δήμο με ιστορία, με παράδοση και με μεγάλο πληθυσμό.

Είδα έναν άνθρωπο στο πρόσωπο της Νάνσυς και κατάλαβα ότι αυτό που κάνει το αγαπάει και το πιστεύει και μπορεί να το βγάλει σε πέρας. Θα είμαι δίπλα της όποτε και αν χρειαστεί, για να έρχομαι εδώ να την βοηθάω.

Θα δώσω και μια υπόσχεση. Αν την εκλέξετε με το καλό, θα αναλάβουμε 4-5 στελέχη, όσα διαλέξει η Δήμαρχος, να έρθουν μια δυο τρείς εβδομάδες στο Δήμο μας, για να εκπαιδευτούν, να ενημερωθούν, να καταρτιστούν για το πώς κάνουμε όλη αυτή την προσπάθεια, όλο αυτό το μεγάλο έργο».

«Τα λόγια του και η εμπιστοσύνη του, μας δίνουν την δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για να ανεβάσουμε τον Δήμο Χανίων πιο ψηλά, εκεί που του αξίζει», τονίζει σε δήλωσή της η κα Αγγελάκη.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather