Εκδήλωση για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού έργου IMPRECO

Εκδήλωση για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού έργου IMPRECO

Πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η τελική εκδήλωση παρουσίασης  των αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού Έργου IMPRECO του πλαισίου Interreg Adrion που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης και στο οποίο μετέχει ως εταίρος.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης επί Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων, Γιώργος Αλεξάκης και οι κ.κ. Άννα Καγιαμπάκη Aν. Προϊσταμένη Τμήματος Περιβάλλοντος, Αλίκη Καρούσου στέλεχος της Περιφέρειας Κρήτης αρμόδιες υλοποίησης του προγράμματος. Συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης – ο Γενικός Διευθυντής  Δασών κ Α. Ιωάννου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Κέντρο περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρχανών, το Γεωπάρκο Σητείας, τους αναδόχους ΕΤΑΜ ΑΕ & NCC καθώς και εξωτερικοί συνεργάτες του έργου.

Στο έργο IMPRECO συμμετέχουν επτά εταίροι από πέντε χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Αλβανία, Σλοβενία, Κροατία) με στόχο τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και των οικοσυστημάτων στην περιοχή Αδριατική – Ιόνιο μέσω και της διακρατικής δικτύωσης φορέων και αρμοδίων αρχών.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του έργου εστιάζοντας στις καλές πρακτικές διαχείρισης και διατήρησης των οικοσυστημάτων των προστατευόμενων περιοχών. Το  Πιλοτικό Σχέδιο Δράσης της Περιφέρειας Κρήτης παρουσιάστηκε καθώς και το κοινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα όπου σε δύο δημοτικά σχολεία οι μαθητές γνώρισαν με ασκήσεις και δραστηριότητες τα χαρακτηριστικά των προστατευόμενων περιοχών και τη σημασία του Δικτύου Natura 2000.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Γιώργος Αλεξάκης ανέφερε: «Μόνο μέσα από τη συνεργασία των Περιφερειών, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε από κοινού τα προβλήματά μας και να επιδιώξουμε βιώσιμες λύσεις για την ανάπτυξη στην περιοχή αυτή με τη διατήρηση του οικοσυστήματος παράλληλα. Αυτό εξάλλου αποτελεί και την καινοτομία του έργου IMPRECO, καθώς «χτίζουμε» μια κοινή Στρατηγική στην περιοχή «με προσέγγιση από κάτω προς τα πάνω- bottom – up».

Κοινός στόχος όλων των εταίρων είναι η διασφάλιση της ικανότητας των φυσικών οικοσυστημάτων να παρέχουν τις υπηρεσίες που είναι θεμελιώδεις για την ασφάλεια και την ευημερία στην περιοχή Αδριατική – Ιόνιο.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather