ΕΒΕΧ: Διευκρινήσεις για την έκθεση «Ελληνική Μόδα-100 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας»

ΕΒΕΧ: Διευκρινήσεις για την έκθεση «Ελληνική Μόδα-100 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας»

Το Επιμελητήριο Χανίων έχοντας πάντα ως βασική του προτεραιότητα την προβολή και την στήριξη των Χανιωτών Επιχειρηματιών, καλεί τα μέλη του  να δηλώσουν συμμετοχή στην έκθεση «Ελληνική Μόδα – 100 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας», στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» που διοργανώνουν από τον Οκτώβριο 2019  το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Β. Παπαντωνίου.

Μία σημαντική και καινοτόμα πρωτοβουλία του Δικτύου Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ) που είναι αστική ε/α των Επιμελητηρίων, αποτελεί η δημιουργία ενός ειδικού χώρου μέσα στην μουσειακή έκθεση «Ελληνική Μόδα – 100 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας». Στο χώρο αυτό, κάθε δεκαπέντε μέρες θα εγκαινιάζεται και θα προβάλλεται διαφορετική περιοχή της χώρας.

Σε συνεργασία με τα περιφερειακά Επιμελητήρια, θα επιλεγούν και θα παρουσιαστούν τοπικές επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στον τομέα της μόδας, μέσα από σύγχρονες δημιουργίες υψηλής αισθητικής με σημείο αναφοράς και έμπνευσης τον ελληνικό πολιτισμό.

Ειδικότερα αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει δημιουργούς

  • που δραστηριοποιούνται στον τομέα της μόδας, μέσα από σύγχρονες δημιουργίες υψηλής αισθητικής με σημείο αναφοράς και έμπνευσης τον αρχαίο και λαϊκό ελληνικό πολιτισμό. Πιο αναλυτικά, μπορούν να λάβουν μέρος επιχειρήσεις που παράγουν είδη ένδυσης, υπόδησης, αξεσουάρ (όπως τσάντες, ζώνες κ.α.) και κοσμήματα.
  • Οι επιχειρήσεις θα αναλάβουν τα έξοδα μεταφοράς των αντικειμένων, προς και από την έκθεση. Δεν υπάρχει κάποιο κόστος για τη συμμετοχή τους στην έκθεση και τη φιλοξενία τους στο μουσειακό χώρο, ούτε και για την προβολή της έκθεσης. Το κόστος επικοινωνίας και προβολής της έκθεσης καλύπτεται από το Ίδρυμα.
  • Δεν είναι απαραίτητη η παρουσία εκπροσώπου από την κάθε επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Οι απαραίτητες πληροφορίες θα δίνονται από το προσωπικό του Ελληνικού Κόσμου.
  • Η κάθε επιχείρηση που ενδιαφέρεται να συμμετάσχει θα πρέπει να γράψει ένα συνοπτικό κείμενο (για την ιστορία, σκοπό εταιρείας, φιλοσοφία, προέλευση έμπνευσης) και συνοδευτικό κειμενάκι-λεζάντα για κάθε αντικείμενο που θα εκτεθεί. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η επιμέλεια των κειμένων αυτών από τους υπεύθυνους της έκθεσης.

Για περισσότερες διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Επιχειρηματικής Υποστήριξης στα τηλέφωνα 28210-52329  (εσωτ 4) καθημερινά 10:00-13:00 μ.μ. Για τον καλύτερο προγραμματισμό της έκθεσης, οι δηλώσεις συμμετοχής να σταλούν έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather