Δύο νέα εργαστήρια ενηλίκων από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης

Δύο νέα εργαστήρια ενηλίκων από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης στα πλαίσια των παράλληλων δραστηριοτήτων του, λειτουργεί για πρώτη φορά φέτος δύο νέα εργαστήρια για ενήλικες:

  • Εργαστήριο για εκπαιδευτικούς
  • Εργαστήριο σωματικού θεάτρου

Εργαστήριο για εκπαιδευτικούς

Στο εργαστήριο αυτό οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να εξοικειωθούν με τις τεχνικές και τα εργαλεία του θεάτρου  που θα μπορούν να αξιοποιήσουν στην τάξη είτε για την πραγματοποίηση ενός βιωματικού μαθήματος, είτε για την δημιουργία μιας σχολικής παράστασης είτε απλά για ενδυνάμωση και το δέσιμο της ομάδας στην οποία διδάσκουν. Κάθε μήνας θα αποτελεί έναν νέο θεματικό κύκλο. Απευθύνεται σε όλες τις βαθμίδες εκπαιδευτικών.

Παρασκευή 17:00-18:30, Αγλαΐα Νάκα

Τα μαθήματα θα γίνονται στην αίθουσα δοκιμών του Βενιζέλειου Ωδείου Χανίων.

Μηνιαία συνδρομή 10€.

Εργαστήριο σωματικού θεάτρου.

Οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου θα πειραματιστούν με την κίνηση, το στήσιμο και την εικόνα του σώματος. Πώς όταν οι λέξεις απουσιάζουν ή χρησιμοποιούνται απλώς ως αναφορά, η εικόνα του σώματος και του προσώπου γίνεται ένα ισχυρό μήνυμα έκφρασης και επικοινωνίας. Από την προσωπική καθημερινή κίνηση, μέχρι την αυτοματοποιημένη , την κίνηση της ατομικής ή της συλλογικής μνήμης, μέχρι τον χορό, το σώμα έχει κάτι να πει και συνήθως το λέει πριν καν αυτό εκφραστεί με λόγια. Σε αυτό το εργαστήριο έχουμε στόχο να  παρατηρήσουμε, να πειραματιστούμε και να εξελίξουμε το σώμα και το στήσιμο του ως παραστατικό εργαλείο.

Τρίτη 20:00-21:30, Αγλαΐα Νάκα

Τα μαθήματα θα γίνονται στην αίθουσα δοκιμών του Βενιζέλειου Ωδείου Χανίων.

Μηνιαία συνδρομή 10€.

Δηλώσεις συμμετοχής και για τα δύο τμήματα θα γίνονται δεκτές έως και 18/10/2019 από τις 9:00 – 15:00 και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 2821044256 όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες ή στα γραφεία του Θεάτρου στο κτίριο του Βενιζέλειου Ωδείου (Νικ. Φωκά 5).

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather