Δυσαρέσκεια από τους επιχειρηματίες του ενετικού λιμανιού για την πρόταση ανάπλασης

Δυσαρέσκεια από τους επιχειρηματίες του ενετικού λιμανιού για την πρόταση ανάπλασης

Την δυσαρέσκειά τους για την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) η οποία προβλέπει μόλις 2.600 τ.μ. στεγασμένου χώρου στο παλιό λιμάνι Χανίων εκφράζουν οι καταστηματάρχες του Ενετικού λιμανιού των Χανίων, τονίζοντας ότι αν αυτή η απόφαση υλοποιηθεί «το λιμάνι θα καταλήξει να έχει σαράντα (40!) ημέρες σεζόν».

Αναλυτικότερα, στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του ΚΑΣ με την παρουσία του δημάρχου Τάσου Βάμβουκα.

Στη συνεδρίαση εγκρίθηκε η πρόταση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων για παραχώρηση συνολικής έκτασης 4.550 τμ στη χερσαία λιμενική ζώνη. Όμως σε ό,τι αφορά τον στεγασμένο χώρο που θα επιτρέπεται στα καταστήματα, δεν έγινε δεκτή η πρόταση του Δήμου να είναι 3.100 τ.μ. αλλά να είναι 2.600 τμ. όπως προβλέπει η πεπαλαιωμένη μελέτη Ρωμανού – Καλογήρου.

Η απάντηση του Σωματείου Επιχειρηματιών Εστίασης Ν. Χανίων καθώς και των καταστηματαρχών του ενετικού λιμανιού στην απόφαση αυτή είναι πως με στεγασμένο χώρο τα 2.300 τ.μ., χωρίς πλαϊνές προστασίες, ομπρέλες και χωρίς σταθερή βάση, το λιμάνι θα καταλήξει να έχει σαράντα (40!) ημέρες σεζόν.

Στο λιμάνι επιχειρούν κατά 90% ντόπιοι/δημότες Χανίων, οι οποίοι καθ ’όλη τη διάρκεια της σεζόν τροφοδοτούνται από ντόπιες επιχειρήσεις. Ας σκεφτεί λοιπόν όλη η πόλη τι θα σημαίνει ένα λιμάνι ανοιχτό μόνο σαράντα ημέρες. Όλοι οι καταστηματάρχες λέμε ναι στην ομοιομορφία, ναι στην τάξη, ναι στην καλαισθησία∙ λέμε όμως όχι στο κλείσιμο και την ισοπέδωση των μαγαζιών.

Το συμφέρον (αγαπημένη λέξη του κύριου Βλαχάκη) της πόλης είναι ένα λιμάνι υγιές και ανοικτό όλο τον χρόνο.

ΥΓ.: Μην ξεχνάμε πως προτεραιότητα κάθε Δημοτικής Αρχής είναι οι δημότες της».

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση