Δυο μέρες στον “Κήπο” με προβολές από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Δυο μέρες στον "Κήπο" με προβολές από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, ανταποκρινόμενο στο σχετικό κάλεσμα του Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων, παρουσιάζει  ένα μοναδικό διήμερο στον Θερινό Κινηματογράφο ΚΗΠΟΣ  με  επτά μοναδικά ντοκιμαντέρ. Το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Ιουνίου στις 9.00 το βράδυ, σας περιμένουμε!!! Μοναδικές ιστορίες, ιστορικές στιγμές και μουσικές,  σε δημιουργικές εναλλαγές. Πολύ πρόσφατες δημιουργίες, αλλά και ταινίες με ιδιαίτερη ιστορική αξία. Ένα διήμερο με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ (απαραίτητη κράτηση θέσης μέσα από το https://www.chania-culture.gr/)  μέσα από το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων, την ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ και τον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο ΚΗΠΟΣ. Ένα διήμερο με… «Τέχνη κάτω από τα Αστέρια».

Πληροφορίες : www.chaniafilmfestival.com

Αναλυτικά το πρόγραμμα του διημέρου :

Σάββατο  6 Ιουνίου 2020  , 21:00

trailer  :   https://www.youtube.com/watch?v=KNDvJXzKEEQ&feature=youtu.be

Ο πατέρας μου ο Δάσκαλος / 11΄/ 2019

2ο Δημοτικό Χανίων / Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης – CFF edu

Με επίκεντρο ένα Ιστορικό Σχολείο των Χανίων, μια ωδή σ’ έναν χαρισματικό Δάσκαλο.

Ταναΐς – Και τα λουκέτα δεν άνοιξαν ποτέ  / 13΄ / 2019

Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας / Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης – CFF edu

Ένα πλοίο που παρέσυρε στα βυθό Έλληνες Αντάρτες και την Εβραϊκή Κοινότητα των Χανίων. Στιγμές Τοπικής Ιστορίας με φόντο τη Γερμανική Κατοχή.

Η Μελίνα ξαναβρίσκει την Ελλάδα στο Παρίσι /  17΄ /

Σκηνοθεσία :  Ροβήρος Μανθούλης

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων τιμά τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μελίνας και μ’ αυτό το ντοκιμαντέρ του Ρ. Μανθούλη.

Η Μελίνα Μερκούρη έχει μόλις εγκαταλείψει τις παραστάσεις  του μιούζικαλ «Ίλια Ντάρλινγκ», που παρουσιάζεται στο Μπρόντγουει. Εγκαθίσταται στο Παρίσι και ερμηνεύει, περιτριγυρισμένη από τους μουσικούς του Μίκη Θεοδωράκη, τα τραγούδια που ο Συνθέτης της στέλνει κρυφά από την Ελλάδα.

Marceline. Μια Γυναίκα. Ένας Αιώνας / 58΄/ 2018

Σκηνοθεσία :  Cordelia Dvorák

Το Marceline. A woman. A century, είναι μία συνάντηση με την αξιοθαύμαστη Γαλλίδα σκηνοθέτη, Marceline Loridan-Ivens. Ένα ριζοσπαστικό χρονικό. Ηθοποιός του Jean Rouch, επιζώσα του Ολοκαυτώματος και για πολλά χρόνια σύντροφος του Ολλανδού θρυλικού πρωτοπόρου ταινιών, Joris Ivens. Η ταινία μιλάει για μια ξεχωριστή αγάπη και συνεργασία για την κινηματογράφηση, για την επιβίωση του Ολοκαυτώματος μέσω της δημιουργίας ταινιών, καθώς και για μία αδιαμφισβήτητη μάρτυρα του 20ου αιώνα.

Κυριακή 7 Ιουνίου 2020  , 21:00

Trailer :   https://www.youtube.com/watch?v=ljt9TbfwgEk&feature=youtu.be

Suicide Lover / 4΄/ 2013

Σκηνοθεσία : Mark Chee

Τι γίνεται αν ξυπνήσετε με μια βόμβα στο κεφάλι σας; Μια βόμβα που θα εκραγεί αν δεν ερωτευτείτε μέχρι τα μεσάνυχτα;

Με την Καρδιά μου / 9΄/ 2017

Γυμνάσιο Αλικιανού / Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης – CFF edu

Οι μαθητές του Σχολείου σ’ ένα μάθημα ζωής, με αφορμή το ιδιαίτερο ταξίδι μιας συμμαθήτριάς τους.

Στρίγγλες / 86΄/ 2017

Σκηνοθεσία Άγγελος Κοβότσος

Μια ορχήστρα αποτελείται από μία κιθάρα, ένα μπάσο, ένα πιάνο και τύμπανα. Α! Και μια φωνή. Σωστά; Λάθος! Μια ορχήστρα μπορεί να αποτελείται από πέντε φωνές που κάνουν τα πάντα. Πέντε γυναίκες. Πέντε ζωές. Που αγωνίζονται να επιβιώσουν στο δύσκολο καλλιτεχνικό περιβάλλον της Θεσσαλονίκης, δημιουργώντας μια μουσική εναλλακτική. Μια μουσική με γυναικεία ταυτότητα. Προσπαθούν να κρατηθούν ενωμένες. Θα τα καταφέρουν;

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather