Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας στην διεθνή έκθεση τουρισμού της Ολλανδίας

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας στην διεθνή έκθεση τουρισμού της Ολλανδίας

Στην 49η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Vakantiebeurs, στην Ουτρέχτη, την οποία επισκέπτονται περισσότεροι από 100.000 άτομα, συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης. Χιλιάδες επισκέπτες ενημερώθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης για τις δυνατότητες διακοπών που προσφέρει το νησί, με στόχο να προχωρήσουν σε κρατήσεις την επερχόμενη τουριστική περίοδο.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού Ελένη Βουγιουκαλάκη και Γιώργος Πανταζής. Οι Ολλανδοί αγαπούν την Κρήτη και την επιλέγουν για τις διακοπές τους, δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση στο φυσικό της περιβάλλον, στο κλίμα της, στη γαστρονομική της κουλτούρα και στον πολιτισμό της.

Με 234.802 αφίξεις το 2018 στην Κρήτη η ολλανδική αγορά εξακολουθεί να καταλαμβάνει ένα σημαντικό μερίδιο της τοπικής αγοράς, ενώ η αναπτυσσόμενη δυναμική της αποτυπώθηκε και στον ιδιαίτερο αυξημένο αριθμό συνεκθετών του ΕΟΤ, οι οποίοι διεκδικούν ένα κομμάτι της ολλανδικής τουριστικής αγοράς, επισημαίνει η Περιφέρεια Κρήτης.

Σύμφωνα με τον Brand Manager της Vakantiebeurs, Bart Meijer, το 64% των επισκεπτών επιθυμούσαν να συγκεντρώσουν πληροφορίες για τον επόμενο προορισμό διακοπών τους ακολουθώντας τις vis a vis συμβουλές των εκπροσώπων των προορισμών και να τις συνδυάσουν με τις πληροφορίες που λαμβάνουν μέσω Διαδικτύου, καθώς, όπως είναι γνωστό οι Ολλανδοί, έχουν ως πηγή ενημέρωσης και λήψης πληροφοριών το ίντερνετ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που διεξήχθη μεταξύ των επισκεπτών της έκθεσης, η βελτίωση της ολλανδικής οικονομίας ενισχύει την αύξηση των προβλεπόμενων δαπανών για διακοπές, όπου κατά μέσο όρο κάθε Ολλανδός σχεδιάζει να δαπανήσει περίπου 3.573 ευρώ το 2019. Το 71% σχεδιάζει να ταξιδέψει σε ευρωπαϊκούς προορισμούς. Σύμφωνα, δε, με έρευνα της ολλανδικής NBTC-NIPO, η οποία παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της έκθεσης, οι Ολλανδοί δαπάνησαν 19,8 δισεκατομμύρια για διακοπές το 2018, 2% περισσότερο απ’ ό,τι το 2017, ενώ ο αριθμός των διανυκτερεύσεων αυξήθηκε κατά 1%.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση