Δρομολογούνται έργα οδοποιίας, ύδρευσης και αποχέτευσης στον δήμο Χανίων

Δρομολογούνται έργα οδοποιίας, ύδρευσης και αποχέτευσης στον δήμο Χανίων

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα, με θέμα τη συνεργασία Δήμου Χανίων και Δ.Ε.Υ.Α.Χ., προκειμένου να προωθηθεί ο καλύτερος δυνατός συντονισμός των Υπηρεσιών αναφορικά με την αποκατάσταση των ασφαλτικών τομών.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιώργου Ξανθουδάκη, του Προέδρου, Μιχάλη Τζινευράκη, και του Γενικού Διευθυντή της Δ.Ε.Υ.Α.Χ.,  Κώστα Στεργιάννη και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου, ο Δήμαρχος Χανίων ζήτησε την επέκταση των ασφαλτοστρώσεων τόσο στον αστικό ιστό όσο και στις περιαστικές περιοχές.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της σύσκεψης εξετάστηκε η πορεία των έργων, που έχουν υποβληθεί προς ένταξη από τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι”, τα οποία αφορούν:

α. Την πράξη «Αντικατάσταση Δικτύων Ύδρευσης του Δήμου Χανίων», συνολικού προϋπολογισμού 2.840.000€ (χωρίς Φ.Π.Α.) με δύο υποέργα:
Α) «Αντικατάσταση Δικτύων Ύδρευσης Δ.Ε. Ακρωτηρίου», προϋπολογισμού 1.470.000€ (χωρίς Φ.Π.Α.)
Β) «Αντικατάσταση Δικτύων Ύδρευσης Δ.Ε. Χανίων, Νέας Κυδωνίας, Σούδας, Ελευθερίου Βενιζέλου και Θερίσου», προϋπολογισμού 1.370.000€ (χωρίς Φ.Π.Α.).

β. Την πράξη «Αποχέτευση Ακαθάρτων Δ.Ε. Ακρωτηρίου, Περιοχή Χωραφάκια-Σταυρός» συνολικού προϋπολογισμού 11.697.000€ (χωρίς Φ.Π.Α.) με τέσσερα υποέργα:
Α) «Δίκτυα Ακαθάρτων», προϋπολογισμού 8.970.000€ (χωρίς Φ.Π.Α.),
Β) «Αντλιοστάσια Ακαθάρτων», προϋπολογισμού 2.590.000€ (χωρίς Φ.Π.Α.),
Γ) «Συνδέσεις Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.», προϋπολογισμού 34.000€ και
Δ) «Αρχαιολογικές Έρευνες και Εργασίες», προϋπολογισμού 103.000€.

Επισημαίνεται ότι και τα δύο έργα με την υλοποίησή τους θα επιλύσουν βασικά προβλήματα των αντίστοιχων Δημοτικών Ενοτήτων τόσο στην ύδρευση όσο και στην αποχέτευση

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση