Δραστηριότητες του Ορειβατικού Συλλόγου Χανίων

Δραστηριότητες του Ορειβατικού Συλλόγου Χανίων

Ο Ορειβατικός από την Ασή Γωνιά Αποκορώνου στο Κάτω Αγόρι

  Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει μονοήμερη εξόρμηση, για να πραγματοποιήσει εύκολη πεζοπορική περιηγητική δραστηριότητα στην επαρχία Αποκορώνου, στην διαδρομή Ασή Γωνιά – Κάτω Αγόρι, την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019. Οι συμμετέχοντες πριν την πεζοπορία, την Άγια αυτή ημέρα των Θεοφανείων, θα παρακολουθήσουν μια ξεχωριστή τελετή αγιασμού των υδάτων στην Γεωργιούπολη! Στην συνέχεια θα μεταβούν οδικώς στο ιστορικό χωριό της Ασή Γωνιάς, που βρίσκεται στις απολήξεις των Λευκών Ορέων σε υψόμετρο 380 μέτρων, από όπου θα ξεκινήσουν την πεζοπορία. Η διαδρομή είναι πάνω σε αγροτικό δρόμο με ανηφορική πορεία και μετά από 1.30 ώρα θα φτάσουν στην περιοχή Κάτω Αγόρι σε υψόμετρο 800 μ.. Το σημείο αυτό προσφέρει πολύ όμορφη θέα, ενώ βρίσκεται κάτω ακριβώς από την κορυφή Ομανιτέ. Το μεσημέρι θα κατέβουν στην Ασή Γωνιά και θα επισκεφτούν την λίμνη Κουρνά για φαγητό ή καφέ. Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν καλή φυσική κατάσταση, να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι – αρβύλα) και να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), αντιανεμικό αδιάβροχο μπουφάν, ζεστά ρούχα, καπέλο, πρόχειρο φαγητό και νερό.

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το πρωί της Κυριακής, ώρα 08:30 π.μ. κι επιστροφή το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 04/01. Αρχηγός της εξόρμησης είναι ο κ. Γεώργιος Πενθερουδάκης.

Ο Ορειβατικός στην κορυφή Ομανιτέ στις Χορεύτρες

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει διήμερη ορειβατική εξόρμηση για να πραγματοποιήσει ανάβαση στην κορυφογραμμή των Χορευτρών, στις απολήξεις των ανατολικών Λευκών Ορέων, στην διαδρομή Πάτημα – Κάτω Αγόρι – Κορυφή Ομανιτέ, υψ. 1.187 μ. – Ασή Γωνιά, στην επαρχία Αποκορώνου, το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Ιανουαρίου 2019. Οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν το μεσημέρι του Σαββάτου για το χωριό Πάτημα Αποκορώνου, από όπου θα αρχίσει η πεζοπορία μέσα σε ρέ-μα, σε ανηφορική στράτα προς τα δυτικά, ως την περιοχή Κάτω Αγόρι, όπου θα διανυκτερεύσουν. Η διανυκτέρευση θα γίνει στο ύπαιθρο σε αντίσκηνα με ατομικά εφόδια. Την Κυριακή το πρωί, αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, θα ανέβουμε στην κορυφή Ομανιτέ και μετά θα επιστρέψουμε στο ίδιο σημείο, για να ενωθούμε, με την ομάδα της μονοήμερης κυριακάτικης εξόρμησης του Συλλόγου και να κατηφορίσουμε όλοι μαζί στην Ασή Γωνιά. Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν πολύ καλή φυσική κατάσταση, να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι – άρβυλο) και να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), υπνόσακο και αντίσκηνο, αδιάβροχο αντιανεμικό μπουφάν και ζεστά ρούχα, σκούφο και γάντια, καπέλο, πρόχειρο φαγητό και νερό. 

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το μεσημέρι του Σαββάτου, ώρα 13:00 μ.μ. κι επιστροφή το απόγευμα της επόμενης ημέρας.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 04/01. Αρχηγός της εξόρμησης είναι ο κ. Γεώργιος Πενθερουδάκης.

Από τον Σύλλογο.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.