Δράση ενημέρωσης εκπαιδευτικών της Κρήτης για θέματα πολιτικής προστασίας

Δράση ενημέρωσης εκπαιδευτικών της Κρήτης για θέματα πολιτικής προστασίας

Πρόγραμμα ενημερωτικών ημερίδων για την πρόληψη των πυρκαγιών, αλλά και των έντονων καιρικών φαινομένων στα σχολεία της Κρήτης, έχει ετοιμάσει και θα πραγματοποιήσει η Περιφέρεια Κρήτης το επόμενο διάστημα.

Πρόκειται για διοργάνωση υπό το γενικό τίτλο «Πολτική Προστασία στο χώρο του Σχολείου», στην οποία οι Αντιπεριφέρειες Πολιτικής Προστασίας, Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης και οι Αντιπεριφέρειες Ηρακλείου, Λασιθίου, Χανίων και Ρεθύμνου, μαζί με τις Πρωτοβάθμιες και Δευτεροβαθμιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης του νησιού, τις κατά τόπους Διοικήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τον Ερυθρό Σταυρό και τον ΟΑΣΠ (Χανιά – Ρέθυμνο) προχωρούν στην υλοποίηση των ημερίδων σε όλη την Κρήτη.

Οι ημερίδες ξεκινούν από το 2ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου στις 9:30 το πρωί. Ακολουθεί η ημερίδα του Λασιθίου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου στις 30 Νοεμβρίου στην οποία θα ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου και ο πρώτος κύκλος ενημέρωσης κλείνει στις 5 Δεκεμβρίου στο Ηρακλειο με την εκδήλωση στο 28ο και 57ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου.

Οι ημερίδες στα Χανιά έχουν προγραμματιστεί για το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου και στο Ρέθυμνο στα μέσα Φεβρουαρίου.

Οι ημερίδες, όπως τονίζουν οι αρμόδιοι αντιπεριφερειάρχες Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Λεονταράκης και Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης Γιάννης Παρασύρης, έρχονται για να στηρίξουν τους εκπαιδευτικούς και να διευρύνουν τις γνώσεις τους σε θέματα σχεδιασμού και αντιμετώπισης επικίνδυνων καταστάσεων που οφείλονται σε αίτια πυρκαγιάς και έντονων καιρικών φαινομένων, καθώς και τραυματισμών.

Στις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου και Λασιθίου οι ημερίδες έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και τον Ερυθρό Σταυρό και θα επικεντρωθούν σε θέματα σχεδιασμού εκτάκτων καταστάσεων, πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών, έντονων καιρικών φαινομένων καθώς επίσης και σε θέματα αντιμετώπισης τραυματισμών και πρώτων βοηθειών.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση