Δράσεις 12 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια, για ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας

Δράσεις 12 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια, για ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας

Στόχος της Περιφέρειας Κρήτης είναι η απορρόφηση χρηματοδοτήσεων ύψους 70 εκατ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014 – 2020» για την ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο της Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3Crete), για την ανάπτυξη της οικονομίας του νησιού και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Αυτό τόνισε χθες ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε ειδική ενημερωτική εκδήλωση της Περιφέρειας Κρήτης στο Επιμελητήριο Ηρακλείου όπου παρουσιάστηκαν οι τρεις πρώτες προσκλήσεις του προγράμματος ύψους 12 εκατ. ευρώ και αφορούν:

Δράση 1.b.2: «Συμπράξεις επιχειρήσεων με Οργανισμούς Έρευνας και Διάδοσης Γνώσεων, σε τομείς της RIS3Crete».

Δράση 4.f.1: «Συμπράξεις Επιχειρήσεων με Οργανισμούς Έρευνας και Διάδοσης Γνώσεων, για την προώθηση τεχνολογιών χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα».

Δράση 1.b.3: «Έρευνα και ανάπτυξη από ΜΜΕ, σε τομείς της RIS3Crete».

Στην εκδήλωση που οργάνωσε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Κρήτης, ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι η Περιφέρεια διεκδικεί πρόσθετους πόρους από τομεακά προγράμματα ενώ στην πρόσκληση που έχει βγάλει το Υπουργείο Ανάπτυξης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις ειδικά στον τουριστικό τομέα κοντά στις 1.000 κρητικές επιχειρήσεις έχουν κάνει πρόταση για να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

«Υπάρχει λοιπόν μια μεγάλη αναπτυξιακή δυναμική στο νησί και στον τουριστικό τομέα και στον πρωτογενή τομέα, στο περιβάλλον, στην ενέργεια, και  σε συνεργασία με τα ερευνητικά και επιστημονικά μας Ιδρύματα υλοποιήσιμος είναι ο στόχος για περαιτέρω ανάπτυξη και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναουτάκης.

Στη σημερινή ενημερωτική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου (ανάλογη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στα Χανιά) είχαν προσκληθεί και συμμετείχαν η αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Εμπορίου και Καινοτομίας Ευχαριστία Κουτεντάκη, οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι Τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης, Ευρωπαϊκών – Διεθνών Σχέσεων Γιώργος Αλεξάκης, εκπρόσωποι ερευνητικών, επιστημονικών φορέων του νησιού, στελέχη υπηρεσιών της Περιφέρειας και επιχειρηματίες.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση