“Διορθωτική” η φετινή χρονιά για τον τουρισμό της Κρήτης

"Διορθωτική" η φετινή χρονιά για τον τουρισμό της Κρήτης

Μια διορθωτική χρονιά προβλέπεται από τα μέχρι τώρα στοιχεία των παραγόντων της αγοράς, ότι θα είναι η νέα τουριστική χρονιά για την Κρήτη, ο οποία ήδη βρίσκεται στη φάση της δυναμικής προετοιμασίας.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία παρατηρούνται κάποιες βασικές αυξομειώσεις ως προς τις προκρατήσεις, οι οποίες όμως και δίνουν ένα σαφές στίγμα για το τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Αυτό που προκύπτει από τα μέχρι τώρα δεδομένα είναι ότι παρουσιάζεται μια αυξητική τάση της ρωσικής αγοράς προς την Ελλάδα, η οποία και διαμορφώνει από μόνη της διαφορετικούς συσχετισμούς λόγω του μεγέθους της αγοράς.

Στον αντίποδα βρίσκεται η αγορά της Γερμανίας, η οποία μέχρι στιγμής παρουσιάζει μια πτωτική τάση. Αντίστοιχα πτωτική τάση παρουσιάζει και η αγορά της Μεγάλης Βρετανίας. Ο λόγος για τον οποίο παρουσιάζονται πτωτικές τάσεις από την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας έγκειται στο γεγονός πως δεν έχουν ακόμα βρεθεί οι αεροπορικές εταιρίες που θα καλύψουν συνολικά το κενό που δημιουργήθηκε μετά την πτώχευση της Thomas Cook.

Σταθερές ως προς τις προκρατήσεις τους παραμένουν κάποιες αγορές, μεταξύ των οποίων η αγορά της Ολλανδίας και της Αυστρίας, οι οποίες όμως θεωρούνται μικρές σε βαθμό που να μπορούν να επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση, η επικείμενη διεθνής έκθεση στο Βερολίνο, αναμένεται να αποτυπώσει τις συνολικότερες τάσεις. Με βάση τις εκτιμήσεις πάντως δεν φαίνεται πως θα υπάρξουν σημαντικές αυξομοιώσεις για τη φετινή περίοδο.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather