Διεθνές Συνέδριο Πληροφορικής στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

Διεθνές Συνέδριο Πληροφορικής στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

Ένα ακόμη σημαντικό διεθνές Συνέδριο πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ). Το Συνέδριο αυτό αποτελεί την πιο σημαντική συνάντηση –παγκοσμίως– για θέματα ηλεκτρονικής καινοτομίας. Η καινοτομία του έγκειται στο γεγονός ότι το JCrete δεν είναι απλώς ένα Συνέδριο –τουλάχιστον όχι με τη στενή έννοια του όρου–, αλλά μία συνάντηση με σκοπό την αλληλογνωριμία και την προαγωγή των Νέων Τεχνολογιών. Οι συμμετέχοντες ειδικοί επιστήμονες, διάσημοι προγραμματιστές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, εξειδικευμένοι στη γλώσσα των ηλεκτρονικών υπολογιστών «Java», μία από τις πιο δημοφιλείς γλώσσες προγραμματισμού.

Στο σύντομο Χαιρετισμό του ο Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και τους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους και την εμπιστοσύνη προς το Ίδρυμα. Επίσης, αναφέρθηκε στις γρήγορες εξελίξεις των Νέων Τεχνολογιών και των μεγάλων δεδομένων, αλλά και στον τρόπο που πρέπει να μάθουμε να χρησιμοποιούμε τον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή, ιδιαίτερα από τη νέα γενιά.

Διοργανωτής του Συνεδρίου είναι ο Δρ Heinz Kabutz, ο οποίος διαμένει για πολλά χρόνια στην περιοχή των Χανίων.

Στο πλαίσιο των εργασιών και των συζητήσεων, οι σύνεδροι θα επισκεφθούν διάφορες περιοχές της Κρήτης για να γνωρίσουν τον Πολιτισμό και την Παράδοση της Μεγαλονήσου.

Ημερίδα Προγραμματισμού και Ρομποτικής για παιδιά στην ΟΑΚ

Η χρήση της διαρκώς εξελισσόμενης τεχνολογίας αποτελεί σήμερα τον βασικό μοχλό ανάπτυξης και προόδου της ανθρωπότητας. Ωστόσο, αυτή η ασύλληπτη τεχνολογική πρόοδος διαπλέκει και διαχέει την πληροφορία, δημιουργώντας ένα νέο τρόπο ζωής, κυρίως στους νέους. Ως δάσκαλοι και ως γονείς έχουμε χρέος να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να κατανοήσουν τις Νέες Τεχνολογίες και να τις χρησιμοποιήσουν δημιουργικά μέσα από τη συνεργασία και την καινοτομία.

Για όλους τους παραπάνω λόγους η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) διοργανώνει το Σάββατο 20 Ιουλίου 2019, από τις 09:00 – 14:30, ημερίδα για νέους και νέες ηλικίας 8-16 ετών, με θέμα: «JCrete4Kids».

Τα παιδιά, τα οποία θα προσέλθουν με τη συγκατάθεση των γονιών τους, και θα εκπαιδευτούν, παρακαλούνται να φέρουν τον δικό τους προσωπικό φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και να ετοιμαστούν για να περάσουν μία ημέρα γεμάτη διασκέδαση, αναπτύσσοντας αναλυτική και δημιουργική σκέψη, καλλιεργώντας την ομαδικότητα, ερχόμενοι σε επαφή με Νέες Τεχνολογίες, όπως:

  • Τη δημιουργία ρομπότ που θα μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο, με τα Lego MX MindStorms,
  • Τον προγραμματισμό ενός ανθρωποειδούς ρομπότ ΝΑΟ,
  • Tη δημιουργία ενός ρομπότ mBot,
  • Να μάθουν προγραμματισμό με την πλατφόρμα George.

Τα μαθήματα θα γίνουν από ειδικούς προγραμματιστές, Έλληνες και ξένους, με πολύχρονη εμπειρία, οι οποίοι θα βρίσκονται στην ΟΑΚ με την ευκαιρία Διεθνούς Συνεδρίου, το οποίο θα προηγηθεί της Ημερίδας.

Η συμμετοχή στην Ημερίδα είναι ΔΩΡΕΑΝ και απευθύνεται  ΜΟΝΟ σε νέους και νέες.

Για περισσότερες πληροφορίες και για εγγραφή:

http://www.jcrete4kids.eu/

Υπεύθυνος Προγράμματος κ. Ιωάννης Κωστάρας:   jkostaras@gmail.com

Οι γονείς, οι οποίοι επιθυμούν να ενημερωθούν για την παραπάνω Ημερίδα, μπορούν να απευθύνονται στην κα Εμμανουέλα Λαρεντζάκη ή στον κ. Ιωάννη Μουντογιαννάκη (τηλ. 28240 22245 ή 28240 22500 και Φαξ 28240 22060).

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather