Διαφωνία του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων με την κατάργηση του αυτοδιοίκητου χαρακτήρα του ΚΕΘΕΑ

Διαφωνία του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων με την κατάργηση του αυτοδιοίκητου χαρακτήρα του ΚΕΘΕΑ

«Το δημοτικό συμβούλιο Χανίων εκφράζει την αντίθεση του στην αλλαγή της λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ, που καταργεί τον αυτοδιοίκητο χαρακτήρα του, καταργεί την αποστολή του, τον σκοπό του και τη δυνατότητα του για ίδρυση νέων μονάδων». Αυτό επισημαίνει μεταξύ άλλων με ψήφισμά του ο δήμος Χανίων, σχετικά με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τις προθέσεις της κυβέρνησης να καταργήσει το αυτοδιοίκητο του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων.

Το ΚΕΘΕΑ που κατήγγειλε την «αιφνιδιαστική» κατάργηση του αυτοδιοίκητου με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και «την τοποθέτηση από την κυβέρνηση διορισμένων υπαλλήλων στο διοικητικό συμβούλιο», έχει στο πλευρό του τον δήμο Χανίων. «Η κατάργηση του αυτοδιοίκητου – σημειώνεται στην ανακοίνωση του δημοτικού συμβουλίου – επηρεάζει συνολικά όσους εμπλέκονται στον χώρο των εξαρτήσεων στην Ελλάδα. Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στις θεραπευτικές κοινότητες, στους θεραπευόμενους και τους θεραπευτές του ΚΕΘΕΑ. Απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα η απόφαση παρέμβασης στο ΚΕΘΕΑ, να διαφυλαχθεί ο χαρακτήρας του, και να ενισχυθεί η δράση του με νέες μονάδες, με επαρκές μόνιμο προσωπικό, με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό Προϋπολογισμό».

Τα μέλη μάλιστα του δημοτικού συμβουλίου, που συνυπέγραψαν το ψήφισμα, ανέθεσαν στον δήμαρχο Παναγιώτη Σημανδηράκη, να προβεί σε όσες ενέργειες χρειαστεί, ώστε να ενισχυθούν οι δράσεις του ΚΕΘΕΑ κατά της κατάργησης του αυτοδιοίκητου.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather