Διακοπή νερού στο Ακρωτήρι, λόγω συντήρησης του αντλιοστασίου του Βλητέ

Διακοπή νερού στο Ακρωτήρι, λόγω συντήρησης του αντλιοστασίου του Βλητέ

Διακοπή της υδροδότησης στην περιοχή του Ακρωτηρίου λόγω προγραμματισμένων έργων συντήρησης του αντλιοστασίου στον Βλητέ θα προχωρήσει από σήμερα μέχρι την Παρασκευή ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης. Ωστόσο η ΔΕΥΑΧ όπως ανακοίνωσε θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην υπάρξει διακοπή της υδροδότησης του Ακρωτηρίου, τουλάχιστον για τέσσερις ημέρες, αλλά για μερικές μόνον ώρες.

Σύμφωνα με τον ΟΑΚ “στο πλαίσιο της συντήρησης και του εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων του Αντλιοστασίου   Βλητέ (μέση τάση) σε συνεννόηση με την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού θα διακοπεί η παροχή ρεύματος από την Τρίτη 2 Απριλίου (8.00 ΤΟ ΠΡΩΙ) έως και την Παρασκευή 5 Απριλίου (8.00 ΤΟ ΠΡΩΙ). Σε περίπτωση   που οι εργασίες ολοκληρωθούν νωρίτερα, ο Ο.Α.Κ. Α.Ε. θα επαναλειτουργήσει άμεσα το Αντλιοστάσιο”.

Την ίδια ώρα η ΔΕΥΑΧ με ανακοίνωσή της σημειώνει τα ακόλουθα:

“Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων (Δ.Ε.Υ.Α.Χ.) σας ενημερώνει ότι, σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (Ο.Α.Κ.) περί διακοπής λειτουργίας του αντλιοστασίου του στην περιοχή του Βλητέ και με δεδομένη την αναγκαιότητα συντήρησής του, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την απρόσκοπτη υδροδότηση της Δημοτικής Ενότητας Ακρωτηρίου.

Πιο συγκεκριμένα, σε έκτακτη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., αναμένεται να εγκριθούν οι σχετικές δαπάνες για την εγκατάσταση και λειτουργία γεννήτριας ηλεκτρικής ενέργειας (Η/Ζ-Ηλεκτροπαραγωγό Ζεύγος) υψηλής ισχύος στο αντλιοστάσιο του Ο.Α.Κ. στον Βλητέ. Με τον τρόπο αυτό θα είναι σε θέση να λειτουργήσει το βασικό αντλητικό συγκρότημα ύδρευσης και με την συμπλήρωση των απαραίτητων μικρών ποσοτήτων νερού που μπορούν να σταλθούν από τη δεξαμενή του Άη Γιάννη, πιστεύουμε ότι θα ελαχιστοποιηθούν ή και μηδενιστούν οι πιθανές διακοπές υδροδότησης από την Τρίτη 2 Απριλίου (08.00 π.μ.) έως και την Παρασκευή 5 Απριλίου (08.00 π.μ.).

Σημειώνεται ότι η διακοπή είναι πιθανό να περιορισθεί χρονικά, σε περίπτωση που οι εργασίες ολοκληρωθούν νωρίτερα, επομένως όλο αυτό το διάστημα τα δίκτυα ύδρευσης θα θεωρούνται υπό πίεση”.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather