Διαδικτυακό Συνέδριο του Ευρω-Αραβικού Διαλόγου στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

Διαδικτυακό Συνέδριο του Ευρω-Αραβικού Διαλόγου στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

Την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020, στις 11 π.μ. ώρα Ελλάδος, αρχίζει το Διαδικτυακό Συνέδριο (Webinar) του Ευρω-Αραβικού Διαλόγου (“Arab Europe Citizens’ Dialogue Digital Conference”), το οποίο διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Ακαδημιών της Ευρώπης (Oikosnet Europe), την Κοινωνική Υπηρεσία της Κοπτικής Ευαγγελικής Εκκλησίας (CEOSS) της Αιγύπτου και την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ), με σκοπό τον διάλογο μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών και του Αραβικού Κόσμου.

Αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει ένα διά ζώσης Συνέδριο, κάτι που δεν ήταν εφικτό, λόγω της πανδημίας, το οποίο μεταφέρθηκε για τον Απρίλιο 2021 στην ΟΑΚ. Το Διαδικτυακό Συνέδριο έχει ως κεντρικό θέμα: «Τι μάθαμε από την πανδημία του Κορωνοϊού;» και σκοπεύει να ενεργοποιήσει τα μέλη της κοινωνίας των πολιτών προς την κατεύθυνση επίλυσης βασικών προβλημάτων που ανεδείχθησαν την περίοδο αυτή.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, Βουλευτής και Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) καθώς και άλλοι ομιλητές της Κοινωνίας των Πολιτών από τα Αραβικά και Ευρωπαϊκά Κράτη.

Στο δεύτερο μέρος του Συνεδρίου θα υπάρξουν Ομάδες Εργασίας με τις παρακάτω Ενότητες: «Προκλήσεις για την Κοινωνία των Πολιτών και τη Θρησκεία εντός και μετά την κρίση της πανδημίας του Covid-19», «Ο ρόλος των νέων ΜΜΕ –  εικονική επικοινωνία κατά τη διάρκεια και μετά την πανδημία του Covid-19» και «Ειδικά κέντρα υποδοχής προσφύγων: Συρία, Ισραήλ, Λίβανος, Λευκορωσία, Ανατολική Μεσόγειος».

Η συμμετοχή στο Διαδικτυακό Συνέδριο, το οποίο θα διεξαχθεί στην Αγγλική και Αραβική γλώσσα, γίνεται μόνο με συνεννόηση με τη Γραμματεία της ΟΑΚ, μέχρι την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου και ώρα 10 π.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να τηλεφωνήσετε στα: 28240-22500/22245 ή να στην ηλεκτρονική διεύθυνση: oac@otenet.gr

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather