Διαγωνισμός από Fraport Greece για την επίγεια εξυπηρέτηση στα αεροδρόμια

Διαγωνισμός από Fraport Greece για την επίγεια εξυπηρέτηση στα αεροδρόμια

Ολοι οι μεγάλοι της αγοράς υπηρεσιών εδάφους, με ερωτηματικό τη στάση που θα κρατήσει η FraportGround Services, αναμένεται να κονταροχτυπηθούν στο διαγωνισμό που προκήρυξε η Fraport Greece για τις υπηρεσίες εδάφους (διαχείριση αποσκευών, επιβατών και γευμάτων στις πτήσεις) και αφορά στα 12 από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του euro2day.gr, ο νέος διαγωνισμός ήταν απαραίτητος, με την προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος να εκπνέει στις 18 Οκτωβρίου, καθώς λήγουν οι προηγούμενες επταετείς συμβάσεις που είχε υπογράψει τότε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ). Σε αντίστοιχους διαγωνισμούς θα προχωρήσει και ο κρατικός οργανισμός στον οποίο έχει παραμείνει η διαχείριση των περίπου 25 μικρότερων περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας.

Η διοίκηση της Fraport Greece προκήρυξε διαγωνισμό επίσης για επταετείς συμβάσεις με τα στελέχη της αγοράς μεταφορών να θεωρούν σίγουρη την εμφάνιση των εταιρειών που διαχειρίζονται σήμερα τις υπηρεσίες εδάφους στα ελληνικά αεροδρόμια και συγκεκριμένα του διεθνούς ομίλου Swissport (είχε έσοδα 2,8 δισ. ευρώ το 2017 και ελέγχεται πλέον από την κινεζική HNA Group) η οποία διαθέτει παρουσία στην Ελλάδα κυρίως μέσω της Skyserv, καθώς και της Goldair Handling (του μεγαλύτερου ελληνικού ομίλου στον κλάδο με έσοδα περί τα 65 εκατ. ευρώ το 2016).

Η Skyserv είναι η πρώην Olympic Handling η οποία πωλήθηκε το 2015 από την MIG στον όμιλο της Swissport. Ερωτηματικό αποτελεί η στάση που θα κρατήσει ο όμιλος της Fraport στον οποίο ανήκει ο τομέας Fraport Ground Services που προσφέρει υπηρεσίες εδάφους με ετήσια έσοδα της τάξης των 650 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τους όρους τους διαγωνισμού, θα επιλεγούν τρεις όμιλοι οι οποίοι θα παρέχουν τις υπηρεσίες σε κάθε ένα από τα 12 αεροδρόμια, αφού βέβαια συμφωνήσουν τους τελικούς όρους με τις αεροπορικές εταιρείες. Οι τρεις πάροχοι επίγειας εξυπηρέτησης στα αεροδρόμια επιβάλλονται από την κοινοτική νομοθεσία.

Τα 12 περιφερειακά αεροδρόμια (από τα 14 που διαχειρίζεται η Fraport Greece) που καλύπτει ο εν εξελίξει διαγωνισμός για τις υπηρεσίες εδάφους είναι τα εξής:

Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», Αεροδρόμιο Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογιάννης», Αεροδρόμιο Ζακύνθου «Διονύσιος Σολωμός», Αεροδρόμιο Κεφαλληνίας «Άννα Πολλάτου», Αεροδρόμιο Ακτίου, Αεροδρόμιο Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος», Αεροδρόμιο Κω «Ιπποκράτης», Αεροδρόμιο Σαντορίνης, Αεροδρόμιο Μυκόνου, Αεροδρόμιο Μυτιλήνης «Οδυσσέας Ελύτης», Αεροδρόμιο Σάμου «Αρίσταρχος ο Σάμιος» και Αεροδρόμιο Σκιάθου «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης».

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.