Διήμερη εκδρομή του Ορειβατικού Χανίων, στις Μένιες στο Ακρωτήριο Σπάθα

Διήμερη εκδρομή του Ορειβατικού Χανίων, στις Μένιες στο Ακρωτήριο Σπάθα

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει διήμερη πεζοπορική εξόρμηση, για να πραγματοποιήσει εύκολη πεζοπορία στο ακρωτήριο Σπάθα, στην επαρχία Κισσάμου, το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Αυγούστου 2020. Η προσέγγιση στην περιοχή θα γίνει από το όμορφο Κισσαμίτικο χωριό Ροδωπού, από όπου οι συμμετέχοντες θα μεταφερθούν με φορτηγάκι στις Μένιες, όπου θα γίνει η διανυκτέρευση στην παραλία με ατομικά εφόδια διανυκτέρευσης.

Την Κυριακή το πρωί, θα επισκεφθούν τον αξιόλογο αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Δίκτυννας, που είναι κοντά στην παραλία και στη συνέχεια θα πεζοπορήσουν προς τον Άγιο Γεώργιο και  τα γερμανικά πολυβολεία στο Ζωβίγλι της Σπάθας, από όπου θα αγναντέψουν προς τα δυτικά στο ακρωτήριο της Γραμβούσας και το νησί της Άγριας Γραμβούσας και προς τα ανατολικά στα Χανιά και την οροσειρά των Λευκών Ορέων. Το απόγευμα θα επιστρέψουν οδικώς στα Ροδωπού. Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν καλή φυσική κατάσταση, να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι-αρβύλα), να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), αντιανεμικό μπουφάν, καπέλο, αντηλιακό και πετσέτα, πρόχειρο φαγητό και πολύ νερό.

    Στην διάρκεια της πεζοπορίας σε όλη την διαδρομή, καθώς και κατά την διαμονή στην παραλία, θα τηρηθούν οι προβλεπόμενες χωροταξικές αποστάσεις λόγω Covid-19, για την αποφυγή του συγχρωτισμού της ομάδας.

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το μεσημέρι του Σαββάτου, ώρα 15:00 μ.μ. κι επιστροφή το απόγευμα της επόμενης ημέρας.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 21/08. Αρχηγός της εξόρμησης είναι ο κ. Σπυρίδων Τζεράνης.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather