Δημόσιες εκσκαφές φωλιών Caretta-Caretta σε παραλίες του δήμου Πλατανιά

Δημόσιες εκσκαφές φωλιών Caretta-Caretta σε παραλίες του δήμου Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με τον ΑΡΧΕΛΩΝ ενημερώνουν πως συνεχίζονται οι δημόσιες εκσκαφές των φωλιών θαλάσσιων χελωνών, που πραγματοποιούνται και αυτό καλοκαίρι στις παραλίες από το Κολυμπάρι μέχρι τον Πλατανιά.
«Δημόσια εκσκαφή» ονομάζουμε το άνοιγμα κάθε φωλιάς, που γίνεται από εκπαιδευμένους εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ, όταν προσκαλείται και κοινό. Το άνοιγμα της φωλιάς γίνεται πάντα, έπειτα από το πέρας συγκεκριμένων ημερών, όταν τα χελωνάκια έχουν όλα εκκολαφθεί. Με τον τρόπο αυτόν καταγράφεται από τον ΑΡΧΕΛΩΝ το ποσοστό της επιτυχίας της εκκόλαψης, δηλαδή πόσα από αυτά πήγαν με επιτυχία στο νερό και πόσα δεν εκκολάφθηκαν και για πιο λόγο. Πολύ συχνά μέσα στη φωλιά βρίσκονται και αργοπορημένα χελωνάκια, τα οποία και απεγκλωβίζονται προσεκτικά από τους εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ και οδηγούνται με συγκεκριμένο τρόπο στο νερό, κάτι που ενθουσιάζει ιδιαίτερα τους παρατηρητές της δημόσιας εκσκαφής.

Συγκεκριμένα την Δευτέρα έγινε η δημόσια εκσκαφή σε παραλία του Γερανίου μπροστά σε ξενοδοχείο της περιοχής.
Κατά την διάρκεια της εκσκαφής παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Πλατανιά, κ. Μαλανδράκης Ιωάννης ,ο οποίος ευχαρίστησε κι ενθάρρυνε τους εθελοντές για το έργο τους και τόνισε την ανάγκη προστασίας της ωοτοκίας του σπάνιου αυτού είδους χελώνας.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.