Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς και παιδιά

Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς και παιδιά

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων διοργανώνει δύο νέα προγράμματα, που αφορούν γονείς και παιδιά, δίνοντάς τους την ευκαιρία να τα παρακολουθήσουν στον χώρο της Παιδικής – Εφηβικής Βιβλιοθήκης του Δημοτικού Κήπου.

Οι ενημερωτικές συναντήσεις με ειδικούς για θέματα, που απασχολούν τους γονείς όπως, παιδί και διαδίκτυο, παιδικοί φόβοι, έκφραση συναισθημάτων, αγάπη για το βιβλίο και το διάβασμα, φροντίζω το σώμα μου, η γλώσσα μας, κ.ά. θα γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και θα ανακοινώνονται εγκαίρως.

Στα νέα προγράμματα, όπου μπορούν να συμμετέχουν γονείς και παιδιά, τα θέματα αφορούν:

1. «Μιλάμε με ειδικούς για θέματα παιδιών»

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων ξεκίνησε ήδη την πρώτη ενημερωτική συνάντηση με θέμα: «Η δυναμική της σχέσης και της επικοινωνίας στην οικογένεια», που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019, στον χώρο της Παιδικής – Εφηβικής Βιβλιοθήκης Δημοτικού Κήπου, με τη Μαρία Επιτροπάκη, κοινωνική λειτουργό, εργαζόμενη στο Κέντρο Πρόληψης. Έπειτα από την εισήγηση οι συμμετέχοντες – γονείς έθεσαν ερωτήματα για τη διαφορετικότητα των ρόλων, την επικοινωνία και συνεργασία με τα παιδιά αναφορικά με τη σχολική μάθηση, τα όρια και οι κανόνες στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών, κ.α.

«Αποσπερίδες στη Βιβλιοθήκη»

Βραδιές αφήγησης και ανταλλαγής ιστοριών για παιδιά και ενηλίκους. Ελάτε να ανταμώσουμε και να θυμηθούμε, μέσα από αποσπερίδες να πούμε ιστορίες και παραμυθόλογα. Γι’ αυτούς που θέλουν να αφηγηθούν και θέλουν ν’ ακούσουν.

Πληροφορίες:

• Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή: 8 π.μ. – 2 μ.μ. Απογεύματα: Δευτέρα και Πέμπτη 5 μ.μ. – 8 μ.μ.. Σάββατο: 10 π.μ. – 1 π.μ., τηλ.: 2821 3 41662.

Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή πρωί 8.30 π.μ. – 2 .30 μ.μ. Δευτέρα και Πέμπτη: Aπόγευμα 5.30 μ.μ. – 8.00 μ.μ. Σάββατο: 9.30 π.μ. – 2 μ.μ.

Πληροφορίες: τηλ.: 2821 3 41774.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather