Δημοσκόπηση: Στις 8 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, μπαίνει στη βουλή ο Βαρουφάκης

Δημοσκόπηση: Στις 8 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, μπαίνει στη βουλή ο Βαρουφάκης

Σαφές προβάδισμα επί του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η Νέα Δημοκρατία ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΙ.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει το 35%, βελτιώνοντας το ποσοστό της κατά μισή μονάδα σε σχέση με την μέτρηση της ίδιας εταιρίας που έγινε στα μέσα Ιουνίου.

Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 27%, έχοντας ενισχύσει την θέση του κατά μία μονάδα και συνεπώς μειώνοντας ελαφρά την διαφορά που τον χωρίζει από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην τρίτη θέση εξακολουθεί να βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής, που παραμένει στο 7%, ενώ τέταρτο κατατάσσεται το ΚΚΕ με 5,5%.

Η Χρυσή Αυγή διολισθαίνει κατά μισή μονάδα στο 4,5%, τη στιγμή που στη δίκη της ξεκίνησαν οι απολογίες των κατηγορουμένων.

Ισχυρές πιθανότητες να μπει στην επόμενη βουλή έχει το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη. Μετά το ποσοστό-έκπληξη που πήρε στις Ευρωεκλογές, πλέον όλες οι δημοσκοπήσεις το εμφανίζουν να ξεπερνάει το φράγμα του 3%.

Τον κύκλο των διαφαινόμενων κοινοβουλευτικών δυνάμεων ολοκληρώνει η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, που βρίσκεται στο 3%.

Στην απλή πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή η διαφορά των δύο κομμάτων μειώνεται στο 7,5%.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather