Δημοπρατήθηκε το νέο κτίριο του πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου του Δήμου Πλατανιά

Δημοπρατήθηκε το νέο κτίριο του πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου του Δήμου Πλατανιά

Πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες η δημοπράτηση  του νέου κτιρίου  του ΠΠΙ  του Δήμου Πλατανιά, προϋπολογισμού 882.000,00€. Το νέο κτίριο θα κατασκευασθεί σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου, το οποίο έχει παραχωρηθεί στην 7η ΥΠΕ  έκτασης περίπου 8 στρεμμάτων.

Το ΠΠΙ θα αποτελείται, από τέσσερα Ιατρεία, εξεταστήρια, γραφεία νοσηλευτών, θάλαμος βραχείας νοσηλείας, χώρους υγιεινής και ανάπαυσης προσωπικού κλπ. Επίσης συμπεριλαμβάνονται όλες οι Η/Μ εγκαταστάσεις, καθώς και η διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου, η οποία θα εξασφαλίζει πέραν των άλλων και δύο θέσεις στάθμευσης ασθενοφόρων.

Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 18 μήνες από την υπογραφή της Σύμβασης.

Στο επόμενο διάστημα η Τεχνική Υπηρεσία της Π.Ε. Χανίων, που έχει την ευθύνη του διαγωνισμού, θα διεκπεραιώσει τις απαραίτητες εργασίες για την ανάδειξη οριστικού αναδόχου, ενώ έπεται στο επόμενο διάστημα  και ο διαγωνισμός από την αρμόδια υπηρεσία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, για την προμήθεια του απαραίτητου ξενοδοχειακού και Ιατροτεχνικού εξοπλισμού.

Μετά τα παραπάνω μπαίνει σε πορεία υλοποίησης, ένα χρόνιο αίτημα και μια πραγματική ανάγκη για την παροχή πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας, στους  κατοίκους  και επισκέπτες του Δήμου Πλατανιά.

Η προσπάθεια αυτή έχει ξεκινήσει από το 2011 από το Δήμο Πλατανιά, προκειμένου καταρχήν να πειστούν τα αρμόδια όργανα για την σκοπιμότητα της σύστασης του ΠΠΙ και στη συνέχεια με τη δαιδαλώδη  γραφειοκρατία που υπάρχει, να φτάσουμε στη δημοπράτηση  του Έργου.

Ο Δήμος όλο αυτό το διάστημα πέρα από την παραχώρηση του ακινήτου, συμμετείχε στις διαδικασίες εγκρίσεων, αδειοδοτήσεων, έκδοση πολεοδομικής άδειας, καθώς και στην εκπόνηση συναφών μελετών. Καθοριστική ήταν η βοήθεια της 7ης ΥΠΕ για την οριστικοποίηση του φακέλου του Έργου, αλλά και του Υπουργείου Υγείας για την άδεια σκοπιμότητας και σύστασης ΟΕΥ του ΠΠΙ, κατά τα έτη 2017 & 2018.

Το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το 2019, από την Περιφέρεια Κρήτης, με απόφαση του Περιφερειάρχη.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather