Δεύτερη συνάντηση της Σχολής Γονέων στον Δήμο Πλατανιά

Δεύτερη συνάντηση της Σχολής Γονέων στον Δήμο Πλατανιά

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου στο Δημαρχείο Πλατανιά, η δεύτερη συμβουλευτική δράση του προγράμματος «Σχολές Γονέων» -που διοργανώνεται από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Πλατανιά σε συνεργασία με τα Κέντρα Κοινότητας των Δήμων Αποκορώνου και Κισσάμου- η οποία απευθυνόταν σε γονείς παιδιών και εφήβων και είχε ως θέμα: «Η κατανόηση και αντιμετώπιση του φαινομένου της επιθετικής συμπεριφοράς μαθητών».

Εισηγήτρια στο εν λόγω σεμινάριο -που είχε βιωματικό χαρακτήρα- ήταν η κα Μαρία Επιτροπάκη, κοινωνική λειτουργός από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Π.Ε. Χανίων σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ.

Το εν λόγω σεμινάριο ήταν το δεύτερο κατά σειρά σε σύνολο εφτά συνολικά σεμιναρίων που θα υλοποιηθούν στο Δήμο Πλατανιά έως το Μάιο του 2019. Όπως επισημάνθηκε στο σεμινάριο, καθοριστικό ρόλο στην αναχαίτιση ή την εκδήλωση φαινομένων βίαιης συμπεριφοράς από τους μαθητές μπορεί να παίξει το ίδιο το σχολείο και οι εκπαιδευτικοί,  στο πλαίσιο της διδακτικής τους παρέμβασης ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη σημασία της γονεϊκής και εκπαιδευτικής αγάπης και κατανόησης απέναντι στα παιδιά, καθώς και στην καλλιέργεια, μέσα στην οικογενειακή ζωή, του σεβασμού και της αγάπης για τους συνανθρώπους ως μέσο για τη μείωση της επιθετικής συμπεριφοράς των παιδιών.

Στο σεμινάριο το παρών έδωσε ο προϊστάμενος του τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργος Καμπουράκης, ο οποίος ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την ανταπόκρισή τους, καθώς και την εισηγήτρια από το Κέντρο Πρόληψης για την άριστη συνεργασία.  Παράλληλα, επισήμανε την πολυποίκιλη δράση του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Πλατανιά και ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις επόμενες συναντήσεις / δράσεις της Σχολής Γονέων, η οποία υλοποιείται στο πλαίσιο της διαδημοτικής συνεργασίας των Κέντρων Κοινότητας των Δήμων Πλατανιά, Αποκορώνου και Κισσάμου.

Τα σεμινάρια, στο πλαίσιο της δράσης «Σχολές Γονέων», απευθύνονται σε γονείς με παιδιά και εφήβους ηλικίας 6-18 χρονών και έχουν ως στόχο να τους ενημερώσουν σε θέματα παιδαγωγικά, ψυχολογικά και ιατρικά, τα οποία αφορούν την παιδική και εφηβική ηλικία.

Το επόμενο σεμινάριο συμβουλευτικής, υπό τον τίτλο «Επαγγελματικός Προσανατολισμός – Ο ρόλος της οικογένειας στη λήψη απόφασης»θα υλοποιηθεί στο Δημαρχείο Πλατανιά, την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, στις 18:00, με εισηγήτρια την υπεύθυνη ΚΕΣΥΠ Χανίων, σύμβουλο Σταδιοδρομίας Αντωνία Μπαουράκη.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πλατανιά λειτουργεί καθημερινά, από Δευτέρα έως και Παρασκευή και ώρες 07.30 – 15.30. Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα στελέχη της δομής προκειμένου να ενημερώνονται αναλυτικά για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τις προγραμματιζόμενες δράσεις στα τηλέφωνα: 2821341040 και 2821341033 και στο e-mail: kentrokoinotitas@platanias.gr.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση